Mladen Mikijelj

Istraživanje: Tramp vodi u šest od sedam „kolebljivih“ država

0

Glasovi u sedam takozvanih „kolebljivih“američkih država najvjerovatnije će odlučiti ishod predstojećih predsedničkih izbora u SAD, na kojima su glavni kandidati predsednik Džozef Bajden i bivši predsjednik Donald Tramp.

Riječ je Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Nevadi, Sjevernoj Karolini, Pensilvaniji i Viskonsinu.

U istraživanju koje su zajednički sproveli Njujork Tajms, koledž Sijena i Filadelfija Inkvajerer, navodi se da Tramp vodi kod registrovanih birača u šest od sedam država, odnosno u svakoj osim u Viskonsinu.

Situacija je nešto drugačija među biračima koji se još nisu registrovali za glasanje, gdje Bajden vodi u Mičigenu, i veoma malo zaostaje u Viskonsinu i Pensilvaniji.
I pored toga što je Bajden pobijedio u svim ovim državama na izborima 2020, pobjede u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu bile bi dovoljne da pobijedi na izborima, računajući i pobjede u državama koje su tradicionalno naklonjene demokratskim kandidatima.

Rezultati istraživanja bili su slični i u hipotetičkom izboru između Bajdena, Trampa i nezavisnog kandidata Roberta F. Kenedija Mlađeg, koji bi, prema istraživanju, osvojio 10 odsto glasova u svakoj od država.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.