Mladen Mikijelj

Iranski vrhovni vođa: Zli izraelski režim mora i biće kažnjen za ono što je učinio u Damasku

0

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, predvodio je danas bajram-namaz u Teheranu, nakon čega je održao i govor u kojem je rekao da je Izrael napravio grešku time što je napao iransku diplomatsku misiju u Siriji, ističući da „zli režim” treba da bude kažnjen za ono što je učinio, i da će tako i biti.

„Konzulati i ambasade bilo koje zemlje smatraju se tlom te zemlje. Kad napadnu naš konzulat, to znači da su napali naše tlo”, rekao je Hamnei tokom govora, koji je prenošen na njegovom nalogu na mreži Iks. On je osudio Izrael zbog napada na Pojas Gaze koji je trajao, i čak, prema njegovim rečima, bio pojačan tokom svetog muslimanskog meseca Ramazana.

„Tokom ovogodišnjeg Ramazana krvavi događaji u Gazi ogorčili su muslimane širom sveta. Božje prokletstvo je nad okupacijskim cionističkim režimom koji, ne samo da nije prestao s ubijanjem žena, djece i bespomoćnih ljudi tokom ovog svetog mjeseca, već je i povećao broj ubistava”, poručio je Hamnei, prenosi Tanjug.

On se osvrnuo i na ponašanje zapadnih lidera, kritikujući ih zbog pomaganja Izraela tokom proteklih godina.

„Zapadne vlade uvijek su pomagale i podržavale cionistički režim, podržavale ga u međunarodnim tijelima i pružale sve vrste pomoći ovom režimu. Trebalo je da spriječe zločine režima tokom ove katastrofe. Ali zapadne vlade nisu ispunile svoju dužnost”, rekao je on.

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamjenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji. Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije takođe zaprijetilo osvetom za napad.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.