IDF: U napadu na operativni centar u Dženinu likvidiran uticajni ekstremista

0

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su u petak izvele vazdušni udar na palestinski „operativni centar“ u Dženinu na Zapadnoj obali i likvidirale „uticajnog i traženog ekstremistu“.

U saopštenju IDF se navodi da je ekstremista Islam Hamajsa bio više rangirani operativac u kampu Dženin, odgovoran za brojne napade izvedene u toj oblasti, prenosi CNN.

Brigada Al Kuds, vojno krilo Islamskog džihada, potvrdila je u petak ubistvo Islama Hamajse navodeći da je on bio vođa brigade Dženin, militantne frakcije povezane sa širom grupom Islamski džihad.

Palestinsko ministarstvo zdravstva saopštilo je da je u vazdušnom napadu povređeno osam osoba koje su prevezene u dve bolnice na Zapadnoj obali.

OCHA: U Pojasu Gaze gotovo da više nema šta da se distribuira

Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) objavila je danas da“ u Pojasu Gaze gotovo da više nema šta da se distribuira“, upozorivši da se situacija sa vodosnabdevanjem i kanalizacijom brzo pogoršava.

„Situacija sa vodosnabdevanjem i kanalizacijom se brzo pogoršava. Pošto su uvozne zalihe blokirane, ljudi mogu samo da pribegnu korišćenju ruševina i otpada za rešavanje sanitarnih potreba“, navodi se u objavi OCHA na svom Iks nalogu.

Palestinska novinska agencija Vafa prenosi da su 7. maja „izraelske okupacione snage zauzele palestinsku stranu graničnog prelaza Rafa i zaustavile dotok pomoći u Pojas Gaze“.

„Skoro dvije nedelje drže pod blokadom prelaz Kerem Šalom jugoistočno od grada Rafe sprečavajući ulazak humanitarne i medicinske pomoći, uprkos upozorenjima na do sada neviđenu humanitarnu katastrofu“, prenosi Vafa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.