Ibrahimović sa ambasadorima članica EU: Važna uloga Bošnjačke stranke u trasiranju proevropske politike Crne Gore

0

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je danas u Podgorici sa 13 ambasadora država članica EU i ambasadorkom EU u Podgorici Oanom Kristinom Popom.

Tokom razgovora, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS i poslanik Damir Gutić i predsjednica OO Bar Edina Dešić, bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, regionu Zapadne Evrope i globalnim političkim izazovima.

Posebnu pažnju sagovornici su posvetili procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, razmijenivši mišljenja i stavove o sprovedenim i neophodnim reformama za zatvaranje privremenih mjerila i neophodnosti ubrzanja reformi i nastavka snaženja podrške EU u cilju ispunjavanja uslova za zatvaranje poglavlja.

„Sagovornici su istakli važnost konstruktivne uloge Bošnjačke stranke, ali i bošnjačkog naroda kao najbrojnijeg manje brojnog naroda u Crnoj Gori u trasiranju i kreiranju proevropske politike u Crnoj Gori“, saopšteno je iz BS.

Ibrahimović zahvalio se svim prisutnim ambasadorima na pozivu na razgovor, istakavši da je uvijek važno čuti mišljenje političkih predstavnika manje brojnih naroda o političkoj situaciji u državama Zapadnog Balkana, kao i na podršci koje države članice Evropske unije i Evropska unija, preko svojih diplomatskih predstavništava, daju procesu reformi u Crnoj Gori, a posebno kada je u pitanju položaj i prava manje brojnih naroda.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.