I Osmanijeva pokazuje zavidno nepoznavanje geografije i međunarodnog prava: Optužila Srbiju za anektiranje same sebe!

0

Nema potvrde da su se srpske trupe povukle sa administrativne linije između „Kosova“ i Srbije, rekla je predsjednica tzv. Kosova Vjosa Osmani u intervjuu sa Kristijan Amanpur za Si-En-En.

Ona je rekla da se „akt agresije Srbije na Kosovo“ nije desio sam od sebe, već da je „Srbija željela da sprovede aneksiju sjevera Kosova po krimskom scenariju“.

Ona je Srbiju optužila da „pomaže Putinu da otvori novi front na Balkanu“, kao i da je izuzetno važno da se „Srbija kazni i da joj se uvedu sankcije“ zbog, kako navodi, „akta agresije“.

Ona je rekla da postoje „jasni video dokazi“ da je „Vojska Srbije obučavala teroriste sa Sjevera Kosova“, kao da je oružje „prije samo šest nedelja bilo u arsenalu VS“.

Ona je Vučića optužila da se „krije iza (Milana) Radoičića“, kao i da „imaju dokaze da je Srbija bila povezana sa incidentom“ koje će navodno objaviti u skorijoj budućnosti.

Kada je riječ o formiranju Zajednice srpskih opština, Osmanijeva je rekla da je „Kosovo žrtva agresije i da je prva stvar koju žele da Radoičić i ostali teroristi budu isporučeni Republici Kosovu“.

„Postoji samo jedna konstruktivna strana u dijalogu i to je Kosovo, koje je implementiralo 99 odsto onoga što se obavezalo“, tvrdi Osmanijeva.

Ona je rekla da je „Kosovo posvećeno implementaciji sporazuma iz Ohrida“, dok je posrednike u dijalogu optužila da nisu obezbijedili „balans i nepristrasnost“.

Na komentar Amanpurove da se „Kosovo“ nalazi na udaru kritika sa Zapada zbog odbijanja Kurtijeve vlade da sarađuje po pitanju registarskih tablica, Osmanijeva je rekla da su „oni slušali savjete svojih saveznika“, ali da oni samo traže da se „ne koriste Miloševićeve tablice, već one sa Kosova“, poredeći nekadašnjeg predsjednika SRJ sa Hitlerom.

Predsjednica „Kosova“ je rekla da je Priština „učinila sve kako bi bila konstruktivna strana u dijalogu“, ali je ponovila i da je „Kosovo žrtva agresije“.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.