I kandidati za odbornike sa liste DPS-a priznaju: Državni grb je kokoška (VIDEO)

3

Da je Crna Gora polako počela da se vraća sebi počeli su da potvrđuju i pojedini kandidati za odbornike u Skupštini Glavnog grada sa liste Demokratske partije socijalista.

Tako je proslavljena atletičarka i kandidatkinja za odbornicu liste koju je predvodio Ivan Vuković, njegova prezmienjakinja, Marija Vuković juče okarakterisala grb Crne Gore ni manje ni više nego kao – kokošku.

Ona je to kazala u emisiji koja je objavljena na Javnom servisu.

Podsjećanja radi, Vukovićeva je bila kandidatkinja za odbornicu na listi DPS-a koju je predvodio Ivan Vuković, pod nazivom SV! za naš grad, te je upitno da li možda i Vuković, koji se poslednjih dana politički personifikuje sa Milom Đukanovićem, povezuje sa ovim porukama.

Svakako, to bi bio čin koji bi trebalo pozdraviti, naročito imavši u vidu da je sadašnja zastava, kako je sada već i kandidati za odbornike DPS-a nazivaju, „kokoška“, tvorevina Ranka Krivokapića koja je stvorena ne bi li bila prst u oku srpskom narodu Crne Gore za sva vremena.

Državna zastava Crne Gore je, podsjećanja radi, zastava koja je izglasana uz brojne kontroverze i koja, sudeći po brojnim istoričarima, nema nikakve veze sa Crnom Gorom. Pored činjenice da je pokušala da preuzme simbol slavnog Alaj barjaka iz doba Petrovića ipak ostaje njegova blijeda kopija koja je ofarbala Petrovićevog bijelog orla u žutu, kako kažu, „kokošku“.

Što, sudeći po mnogima, ona i jeste. Pojedini portali bliski DPS-u se pozivaju na činjenicu da je ona time napala na grb dinastije Crnojević što apsolutno nije tačno ukoliko bilo ko pogleda na tadašnji grb te slavne srpske dinastije. Ova tema svakako zaslužuje brojne komentare, o čemu će svakako BORBA pisati i narednih dana.

Doba nasilnog medijsko-institucionalno nametanja državnih simbola koje „ne moraju svi voljeti ali ga svi moraju poštovati“ je, nadamo se prošlo.

3 Comments
 1. Ivanka komentariše

  Da mi je neko rekao da na medijskoj sceni može biti neko gori od Informera, Pinka, Analitike, Gradske Tamare Nikčević, rekao bih mu nema šansi. Međutim, ispostavilo se da ima i gorih.

 2. mornar komentariše

  Cemu se cuditi ?.
  Više od 30 godina se gradio DPS-ov kokošinjac !.
  Iz kokošinjca ne izlaze goveda, no kokoške .
  Barem tu nisu omanuli !.

 3. nego što komentariše

  zahvaliti se kokoški i neka se takmiči za neku drugu državu …da vidimo šta će uraditi COK i Budo Simonović… za ministra sporta Šćekića već znamo da će podržati stav ove kokoške

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.