I Eraković za boj spreman: Branićemo Mila ako krenu da ga hapse!

0

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković ocijenio je primjerenom izjavu predsjednika te partije Danijela Živkovića da bi u slučaju hapšenja bivšeg lidera DPS-a i bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića odgovor bio radikalan.

Eraković je u emisiji „Vox populi“ RTNK kazao da Živkovićeva izjava šalje jasnu poruku da niko neće mirno posmatrati da se nešto dešava nezakonito, protivustavno i selektivno, „nego da želimo svim sredstvima da branimo ono što je u okvirima zakona i Ustava Crne Gore“.

„Takve insinuacije i prijetnje po Đukanovića ne datiraju od skorijeg vremena. Prva takva prijetnja bila je još 1994. godine, kada je Mira Marković iz Beograda priprijetila Đukanoviću da mu ne pada na pamet da okrene Crnu Goru ka svojim interesima. Nakon toga bio je veliki broj sličnih pritisaka, različite afere, prijetnje vojskom i hapšenjem od strane Slobodana Miloševića, Sedmog bataljona, pokušaj državnog udara kada je plan bio da se Đukanović likvidira. Očigledno da protivnicima nezavisne Crne Gore, NATO-a i evropskih integracija odgovara da te prijetnje i optužbe budu non stop na tihoj vatri“, ukazao je Eraković.

On je pozvao Tužilaštvo da se konačno izjasni „i kaže da li tu ima ijednog elementa krivičnog djela“.

„Naravno da nema, zato se ne izjašnjavaju. Potpuno je neprimjereno da toliko dug vremenski period određeni predmeti stoje nezatvoreni“, rekao je Eraković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.