I Darko Šuković preventivno zakukao nad Milovom sudbinom: Sluti mu put ka Spužu?

0

Glavno novinarsko pero bivšeg režima i propagator antisrpskih narativa usmjerenih protiv srpskog naroda Crne Gore i Srbije i Srpske pravoslavne crkve Darko Šuković obratio se vaskolikoj Gaetaškoj Crnoj Gori zabrinutim tonom. Šuković, naime, naslućuje kucanje ruke pravde na vrata ražaloganog predsjednika države i lidera iz sijenke DPS-a, Mila Đukanovića.

U kolumni objavljenoj u njegovom portalčiću u nestajanju Šuković se poziva na pisanje zagrebačkog Jutarnjeg lista koji je objavio „ono o čemu se poslednjih dana priča u dobro obaviještenim krugovima u Podgorici – narednih dana mogao bi biti uhapšen Milo Đukanović!“

Nastavljajući, Šuković se u svom poznatom narativu dotiče uticaja Srbije i Rusije u Crnoj Gori i upire prstom u njihove službe kao glavne krivce za sva hapšenja u Crnoj Gori, naravno dovodeći sve u vezu sa konačnim obračunom sa državom Crnom Gorom, iako nije jasno od kad je to Đukanović postao personifikacija države .

Šuković čak i abolira navodni šverc cigareta koji je Đukanović po pisanju brojnih medija i radio, a kriveći Britance jer su šverc pokušali da spriječe jer ovakve ilegalne aktivnosti štete njihovom poslu.

„Nedavno izručenje odbjeglog bankara Duška Kneževića Crnoj Gori, koji tvrdi da posjeduje dokaze protiv Đukanovića, protumačeno je kao najava da se „oko Đukanovića steže obruč“ kako je to opisao Jutarnji. Uloga britanskih službi u obračunu sa Đukanovićem takođe ima dugu istoriju, još od ambasadora Čarlasa Kroforda koji je bio jedan od ključnih inspiratora afere S.Č, pa do sadašnje upotrebe Duška Kneževića u te svrhe. Britanci, navodno, nikad nijesu oprostili dugogodišnjem prvom čovjeku Crne Gore što im nije dozvolio da kontrolišu Luku Bar i trgovinu cigaretama, posao na koji su britanske službe smatrale da imaju monopolsko pravo“, brani Đukanovića njegov prvi novinar.

Nastavlja, naravno, sa optuživanjem srpskih i ruskih agentura a motiv nalazi u NATO paktu i grijehu nezavisnosti.
„Doskorašnjem predsjedniku države nikad nije oprošteno što je Crnu Goru usmjerio na Zapad i izvukao je ispod čizme Beograda i Moskve. Nakon smjene vlasti na izborima 30. avgusta 2020. i Đukanovićevog poraza na predsjedničkim izborima prošle godine, stekli su se uslovi za osvetu. Da bi sve imalo pravni obol, da bi bilo javno interpretirano kao borba za vladavinu prava, a protiv kriminala i korupcije, prethodno su na čelo Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva dovedeni ljudi koji će bespogovorno obaviti taj zadatak. Milorad Marković i Vladimir Novović nijesu dobili bezuslovnu podršku DF u parlamentu. Izabrani su da bi se obračunali sa ljudima koji su u tom prosrpskom i proruskom političkom savezu označeni kao arhineprijatelji crkve i države Srbije i Rusije. I oni to rade od dolaska na funkciju: Milivoje Katnić, Saša Čađenović, Veselin Veljović… bili su na najisturenijim položajima sa kojih su se suprotstavili širenju uticaja Beograda i Moskve u Crnoj Gori“, tvrdi Šuković.

Nadalje, Šuković nagovještava medijsko politički spektakl i vjerovatno istorijsku fotografiju Mila Đukanocića sa lisicama na rukama.

„U simboličkoj ravni, hapšenje Đukanovića potrebno je Beogradu i Moskvi kao finalni čin kriminalizacije referenduma za nezavisnost i učlanjenja Crne Gore u NATO. Po logici da su i ta dva civilizacijska postignuća Crne Gore plod prevare, a ne volje naroda. Konačno, po očito brižljivo planiranom scenariju, sve to treba da se desi u momentu kad bi Crna Gora, uprkos svemu što rade prosrpske stranke i njima podložni PES, mogla da dobije famozni IBAR, kako bi sve bilo predstavljeno kao vrhunac borbe protiv kriminala i korupcije. Ne treba imati iluziju da bilo ko, osim građana Crne Gore, sa toga dna ovu državu može da podigne i da spriječi scenario koji će staviti tačku na njenu budućnost kao nezavisne, građanske, prozapadne države“, zaključuje medijski pendrek bivšeg režima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.