Huligani osuđeni u Vukovaru zbog napada na srpske dječake

0

Opštinski sud u Vukovaru osudio je na zatvorske ili uslovne kazne petoricu optuženih zbog nanošenja teških tjelesnih povreda grupi maloljetnika u napadu koji se dogodio u centru grada 6. januara ove godine.

Kako su tada prenijeli mediji, grupa huligana napala je dječake srpske nacionalnosti.

Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dvije na 40 mjeseci, a jedna na kaznu zatvora od 24 mjeseca. Dvije osobe su osuđene na uslovne kazne, a i dalje se traga za osobom koja je od prvoga dana u bijegu, potvrdili su novinarima roditelji napadnutih maloljetnika.

Napad se dogodio u večernjim satima kada je grupa starijih mladića, pripadnika navijačke grupe BBB, napala grupu maloljetnika te je nekolicini nanijela teške tjelesne povrede zbog kojih su bili hospitalizovani u osiječkom KBC-u.

Sedam dana poslije incidenta u Vukovaru je održan i miran protest roditelja napadnute djece, ali i građana Vukovara koji su osudili taj čin nasilja zahtijevajući stroge kazne za napadače.

Nakon hapšenja koja su ubrzo uslijedila poslije napada, petorici je određen istražni pritvor u kojem su se nalazili sve do izricanja presude, prenijela je Hina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.