Hrvatski diplomata na sastanku NATO-a tražio da se Srbija kazni zbog neuvođenja sankcija Rusiji

0

Pritisci na Beograd da pod hitno uvede sankciji Rusiji ne jenjavaju, a ponovo im se priključio i zvanični Zagreb.

Naime, kako „Novosti“ saznaju, na sastanku šefova diplomatija članica NATO-a u Briselu državni sekretar hrvatskog ministarstva inostranih poslova Frano Matušić zatražio je da se naša država žestoko kazni, jer se nije pridružila embargu protiv Ruske Federacije.

Prema tim informacijama, on se držao mantre kako Srbija ne može biti dio evropske porodice, ako ne slijedi zajedničku spoljnu politiku EU i ako se preko nje vrši „maligni uticaj Rusije“ na zemlje Zapadnog Balkana.

Taj stav „glazbenika“ iz susjedstva na liniji je nekih ranijih izjava predsjednika i premijera Hrvatske, koji su, tobože brižni, sugerisali predsjedniku Aleksandru Vučiću da ne može dovijeka sjedjeti na dvije stolice.

Podsjetimo, već duže od dvije godine traju nesnosni pritisci na šefa naše države da se pridruži kaznenim mjerama protiv Moskve, što on do sada nije, niti namjerava da učini. Rukovodstvo Srbije je svojevremeno u zaključcima Savjeta za nacionalnu bezbjednost taksativno navelo argumente zbog kojih ne želi da okrene leđa prijateljskoj zemlji.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.