Hanter Bajden osuđen: Predsjednikov sin lagao o drogi da bi nabavio oružje

0

Presuda porote, donijeta nakon oko tri sata vijećanja, uslijedila je posle jednonedeljnog suđenja u rodnom gradu porodice Bajden Vilmingtonu, u Delaveru

Presuda porote, donijeta nakon oko tri sata vijećanja, uslijedila je posle jednonedeljnog suđenja u rodnom gradu porodice Bajden Vilmingtonu, u Delaveru, tokom kog su svjedoci, među kojima je bilo i njegovih bliskih rođaka, iznosili detalje o njegovim problemima sa zavisnošću.

To je uslijedilo nakon odluke Hantera Bajdena, najstarijeg živog sina američkog predsednika Džozefa Bajdena, da ne svijedoči u svoju odbranu, prenosi „Gardijan“.

On je optužen je da je dao dvije lažne izjave prilikom popunjavanja formulara za kupovinu revolvera „kolt“ u oktobru 2018. godine: prvo tako što je neistinito izjavio da nije zavisnik od droge niti da je koristio drogu, a zatim je izjavio da je ta izjava tačna.

U trećoj optužbi se navodi da je on tada ilegalno posjedovao oružje 11 dana, prije nego što ga je njegova snaja, a i potom ljubavnica, Hali Bajden, u panici bacila u kantu za smeće.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.