Mladen Mikijelj

Greta Tunberg nazvala Izrael genocidnom i aparthejdskom državom

0

Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg je učestvovala na protestu na Stokholmskom univerzitetu protiv rata u Pojasu Gaze, a studenti su zahtijevali da ta institucija prekide akademsku saradnju sa izraelskim univerzitetima.

– Studenti širom Švedske se danas pridružuju globalnim studentskim pobunama i sada okupiraju univerzitete u Švedskoj, protiv genocida u Palestini, za trajni prekid vatre i okončanje okupacije –  poručila je ona na mreži Iks.

Istakla je da studenti Stokholmskog univerziteta takođe zahtijevaju da administracija uputi poruku solidarnosti s palestinskim narodom u Gazi.

– Zahtijevamo da administracija Univerziteta u Stokholmu prekine sve veze, sporazume i saradnju sa genocidnom, aparthejdskom državom Izrael – napisala je aktivistkinja.

Ona je pozvala druge studente i nastavno osoblje da se pridruže protestu jer, kako tvrdi, ne smiju da ostanu tihi dok se u Pojasu Gaze vrši genocid.

U studentskim protestima protiv izraelskog rata u Gazi do sada je uhapšeno više od 2.000 ljudi, a najviše u SAD gde su počele demonstracije.

(RTS)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.