Mladen Mikijelj

Grbić: Rezolucija o Srebrenici neće sakriti činjenicu o bošnjačkoj manipulaciji žrtvama

0

Srpski statističari su tokom sudskih procesa Srbima optuženim u Hagu dokazali da je u Srebrenici 1995. godine stradalo najviše 3.000 Bošnjaka i da je, s obzirom na broj stradalih civila, svaka optužba za genocid zlonamjerna, izjavio je stručnjak u timu odbrane srpskih optuženika statističar Božo Grbić.

Naveo da je tim, čiji je on bio član, analizirao dokumenta koja su bila dostupna u maju 2008. godine sa spiskom 7.661 nestale osobe koje je uradio haški vještak Helge Brunborg i dokazao da „broj redova na spisku ne može biti veći od 3.000“.

Sa 3.000 redova nema trećine, nema mitske tragedije koju čini 7.661 red – naveo je Grbić i dodao da je broj Bošnjaka stradalih u Srebrenici u julu 1995. godine „urađen na zadatu cifru“.

Grbić je rekao da su statističari tokom istraživanja utvrdili da je izuzetno mali procent civila stradao u Srebrenici i okolini, da su njihovi spiskovi dostupni, ali je očito da neko želi da manipuliše tim brojem. On je naglasio da je uvidom u dokumenta Zavoda za statistiku BiH u Sarajevu, Odjeljenja za statistiku Tuzla i Okružnog sekretarijata za odbranu Tuzla, utvrđeno da je broj stanovnika u zaštićenoj zoni Srebrenica 11. januara 1994. godine bio 37.255, a ne 42.000, te da se brojem stanovnika do jula 1995. godine manipulisalo zbog humanitarne pomoći.

On je rekao da su izveštaj srpskih statističara dvojica sudija u Hagu odbacila, a da se jedan sudija izuzeo.

Tako smo prošli tada – rekao je Grbić i dodao da je tokom analize dokumenata našao najmanje 10 vojnika takozvane Armije BiH koji su na spisku nestalih Srebreničana, a nisu poginuli na tom području već na drugom mjestu i u drugo vrijeme.

Grbić je naveo da mu je po povratku iz Haga bila namjera da svoj rad i ono što je utvrđeno objavi u „Statističkoj reviji“, ali da je to blokirano.

 

Zakasnio sam za januar, onda su oni prihvatili rad i trebalo je u junu, ali je tadašnji njemački kancelar Angela Merkel rekla da se ne smije pisati ništa o Srebrenici i nisu htjeli da mi objave taj rad – naveo je Grbić.

On je pojasnio da je srpski tim uporedio Brunborgov spisak nestalih sa popisom stanovništva na području Srebrenice 1991. godine, uz ime i prezime žrtve, roditelja i godinu rođenja i dobio spisak od 2.943 osobe.

Spisak 54.000 ubijene djece

Statističar Božo Grbić kaže da dobro poznaje istraživanja oko genocida jer je i autor knjige o stradaloj djeci u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Još dodaje da posjeduje spisak sa 54.000 samo stradale srpske djece.

Branimir Kojić, predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kaže da je očigledno svakim danom sve više dokaza da je Srebrenica i priča o genocidu ništa drugo do jedna obična laž, obmana i podvala kompletnom čovječanstvu.

Svi relevantni stručnjaci su dokazali da u Srebrenici nije bilo genocida, ali i da se manipuliše brojem žrtava. Niti jedan Srbin neće priznati da se genocid desio ne zbog toga što ne želimo da se suočimo sa činjenicama, nego baš naprotiv, mi se suočavamo sa činjenicama i one su apsolutno suprotne od priče koju podržavaju zapadne ambasade čiji je cilj da svoju ulogu u razbijanju Jugoslavije potpuno sakriju. Nikakve rezolucije koju forsiraju političari, ambasadori i svi drugi sem istoričara i stručnjaka iz oblasti koje mogu dokazati istinu, ne mogu nam staviti hipoteku genocidnog naroda. Mi smo stradalnički narod i to zapad mora da vidi i čuje zarad budućnosti čovečanstva – poručio je Kojić.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.