Mladen Mikijelj

Gradonačelnika Londona brine mogućnost Trampove pobjeda: On je rasista, seksista i homofob!

0

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je danas da je bivši američki predsjednik Donald Tramp rasista, seksista i homofob i da je zabrinut zbog njegovog mogućeg izbora na mjesto predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

„Ja sam veoma jasan, razumijem Trampa. On je rasista. On je seksista. On je homofob. I veoma je važno, pogotovo kad imate poseban odnos, da ga tretirate kao najboljeg druga. Da je moj drug rasista, ili seksista ili homofob, ja bih ga prozvao i objasnio mu zašto su ti stavovi pogrešni“, izjavio je Kan u intervjuu za Politiko EU.

Kanov kolega iz Laburističke partije zadužen za inostane poslova Dejvid Lemi je prošle nedelje ocijenio da je Tramp „često pogrešno shvaćen“, naizgled pružeći ruku pomirenja bivšem predsjedniku kojeg je ranije često kritikovao.

Londonski gradonačelnik ipak ne dijeli to mišljenje i navodi da je zabrinut zbog mogućeg izbora Tramp za predsjednika SAD.

„Naravno da je važno da imamo dobre odnose i sa Republikancima i sa Demokratama, ali više ne mogu da izbrojim Republikance koji su mi rekli da su zabrinuti oko Trampovog reizbora“, istakao je Kan.

Tramp je 2016. godine izazvao Kana da obojica rade test inteligencije, nakon što je Kan opisao njegove stavove o muslimanima kao „neuke“,  a 2019. godine ga je Tramp nazvao „veoma glupim“ i „gubitnikom“.

„Imam više slobode kao gradonačelnik da kažem šta mislim o Trampu. Nazvao me je gubitnikom. Pobijedio sam tri puta (na izborima). Koliko puta je on pobijedio?“, upitao je Kan koji je nedavno osvojio svoj treći mandat, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.