Mladen Mikijelj

Godišnjica masovnog ubistva u „Ribnikaru“: Predsjednik Vučić položio cvijeće

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cvijeće u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbjeđenja ove škole i poručio da je „prošla godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cijele zemlje, ali nisu prošli bol, nevjerica i neizmjerna tuga“.

„Prije tačno godinu dana, svanulo je posljednje školsko jutro za naših devet anđela i čovjeka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo“, napisao je predsjednik Srbije na Instagramu.

Vučić je napisao da je „iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika Dragana, ostala praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu djecu od svakog zla, opasnosti i prijetnje“.

„Na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu“, naveo je Vučić.

Vučić je istakao da ćemo učiniti „sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio“.

„Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih. Neka počivaju u miru“, zaključio je predsjednik Srbije.

U masovnom ubistvu koje je trinaestogodišnjak započeo 3. maja 2023. godine u 8.41 ubijeni su: Mara Anđelković, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ana Božović, Adriana Dukić, Ema Kobiljski, Katarina Martinović, Sofija Negić, Andrija Čikić i Dragan Vlahović.

Ispred škole se okupljaju sugrađani kako bi zapalili svijeće i upisali se u knjigu žalosti, a u 8.40 oglasile su se i sirene.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.