“Garantujem lično, Vučić je tražio da se sve procedure sprovedu, ispoštuju prema njemu kad mu je sin zaražen virusom”

1

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sam tražio da se u njegovom slučaju sprovedu sve procedure u kontroli eventualne zaraze korona virusom.

Vučić je u sredu objavio da je njegov sin zaražen korona virusom, a Lončar je za Radio-televiziju Srbije kazao da on kao ministar zdravlja garantuje da su sve procedure sprovedene.

“Ako nešto nije ispoštovano, ja treba da odletim kao ministar zdravlja. Aleksandar Vučić je sam tražio da se ispoštuju sve procedure i da se struka prema njemu odnosi kao prema svakom građaninu”, rekao je on.

Istakao je da su “apsolutno” svi kontakti zaraženog (Vučićevog sina) provereni.

“Kriv će biti Zlatibor Lončar jer kao ministar zdravlja nije sproveo proceduru. Treba da bude kaženjen, da bude sankcionisan – sve što treba. Ovde niko nije toliko neogovoran, vidite kako mi radimo”, dodao je Lončar.

Vučić je ranije danas u Nišu izjavio da će biti testiran na korona virus “ako postoji bilo kakva šansa”.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je od korona virusa obolelo 418 medicinskih radnika i naglasio kako niko ne može da odgovori na pitanje koliko će trajati epidemija virusa korona, jer to zavisi od samih građana i direktno je proporcionalno ponašanju “svih nas”.

Kako se ponašamo, tako će nam biti. Ako se budemo pridržavali preporuka, bez kontakata, nećemo imati ljude da obole, da prenose virus, rekao je Lončar u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS).

Ako bismo poslušali preporuke lekara i stručnjaka, da se sada strpimo jer je jedini način koji je proznat u celom svetu, da nema kontakata, dodao je on, naglasivši da – kako god to ko razumeo – želi da se zahvali predsedniki države što je sačuvao zdravstveni sistem u Srbiji.

Zahvaljujem se Aleksandru Vučuću za dve stvari, pre svega što je pomogao da se sačuva državno zdravstvo, a koliko je bilo pritisaka i uticaja da državno zdravstvo suzimo i uvedemo privatno, rekao je Lončar.

Bez pomoći, ugleda i veza Aleksandra Vučića, mi od ove opreme koje sada imamo u dovoljnim količinima, ne bismo imali, rekao je Lončar.

On je naveo da je i istakao da je 418 medicinskih radnika pozitivno na virus, a 228 je hospitalizovano.

Na pitanje da li je predsednik države testiran, imajući u vidu da mu je sin pozitivan na korona virus, Lončar je rekao da ne treba učestvovati u kampanji i da on lično stoji iza svih procedura.

Izuzetno je teško trpeti za jednog čoveka, jeste on predsednik, ali teško je trpeti sve što se dešava da se ide toliko, da mu se pominje dete i zlouputrebljava. Ja garantujem lično, on je tražio da se sve procedure sprovedu, ispoštuju prema njemu kao prema svakom građaninu, poručio je Lončar.

(Kurir.rs/Beta/FoNet)

1 Comment
  1. Buka komentariše

    I Doktor..ministar,zvani Zivot..maliciozno krajnje,Smrt mu po ko da nadimak..nema zime za Srbiju Srecnu..SsVulin,ministar Vojni..Doktor Smrt,mislim Zivot,na celu parade..uz Predsjednika Prva,Pometinom zvana…od skora Znanog kao Turcin Bitanga..

    1
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.