Gabrijelova politička djeca: Od Milojka, preko Alekse do Nikolića!

2

Piše: Ivan Milošević

Postaje neukusno ovo slikanje političkih lidera i funkcionera sa Gabrijelom Eskobarom! Zaređali kao na pijaci i stoje u red za slikanje! Ista pozadina, isti osmijeh, stisak ruke i poruka da Crna Gora mora biti stabilna, a stabilna je ukoliko je u rukama Eskobara! I sa tom porukom da je Crna Gora politička kolonija ovih dana mašu Milojko, Aleksa, a danas se razmahao Andrija Nikolić iz DPS-a!

I slijepci vide da je namjera Gabrijela da formira novu pobjedničku političku koaliciju u Crnoj Gori. Biće sastavljena od Demokrata, Evrope sad i DPS-a! Demokrate i Evropa sad možda se uvrijede što im namećem novog koalicionog partnera (DPS), ali neka mnogo ne galame. I do sada su pokazali da slušaju Eskobara, pa zašto ga i ne bi poslušali da sa novim i mladim snagam u DPS-u dođu do nove parlamentarne većine. Ukoliko to zatraži Eskobar, vjerovatno će ga poslušati, a da Gabrijel nešto muti na toj vodenici svjedoči današnje slikanje sa Nikolićem!

I slijepci vide da se Gabrijel ne slika sa Milom! Po tome bi se reklo da je Vašington otpisao Mila kao političkog partnera i da želi da mu vidi leđa. Ko će ga naslijediti za sada se ne zna, ali Gabrijel kao da pipa u DPS mraku i izvlači iz šešira Andriju Nikolića. Da neće on da zamijeni Mila? Istina, ta promjena u vrhu DPS-a se ne bi ni primjetila. Posljednjih godina Nikolić je skinuo sve fore i Milove fazone, čak i vrstu odijela, mimiku i oratorski nastup, posebno pripremu, i spolja gledano, ali i ideološki, Nikolić je bukvalno pravo političko Milovo dijete! Da li se za to Nikolić pripremao ne znam, ali da je posljednjih godina udarnički radio na razradi Milovog imidža vidi se i iz satelita!

Ukoliko se dan po Gabrijelu poznaje, Srbi u Crnoj Gori će opet obrati bostan. Mogu li se oni ujediniti oko jednog predsjedničkog kandidata (Andrije Mandića) pitanje je za razmišljanje, a pitanje je i da uspiju u tome da li bi to imalo adekvatne posljedice, odnosno pobjedu Mandića?

Ukoliko se nešto već zna onda je to da će svi predsjednički kandidati biti protiv Mandića! Posebno ovi sa sastanaka sa Gabrijelom neće se štedjeti da urade sve što treba i ne treba da napadnu Mandića i da poruče da Srbi u Crnoj Gori, barem oni koji ne idu kod Eskobara, nema šta da traže u crnogorskoj vlasti. Istina, nije to nikakva novost, ali biće novost ukoliko Srbi jedinstveno odgovore na te napade. To zavisi od Srba, ali i od Andrije Mandića, koji u narednom periodu mora da osmisli predizbornu kampanju koja će biti jasna Srbima i gdje neće biti (ne)korisnih nejasnoća!

I pored svih opravdanih razloga, nije mi još uvijek jasno zašto moraju domaći funkcioneri u ovakvoj mjeri da se ponižavaju i slikaju sa Gabrijelom. Nije fama da politiku kroje veliki, ali da li i kada ste mali morate toliko da se saginjete? Tada postajete još i manji i gotovo nestajete sa političke scene, ali i sa slike sa Gabrijelom!

2 Comments
  1. Krsto komentariše

    Sve su to djeca ispala iz Brozovog komunističkog šinjela, a Gabrijel ih je samo usvojio.

    1. qyu komentariše

      E pa Broz sa ovim nema veze jer vas je i Broz nazivao golubovima preletačima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.