Formiran odbornički klub Pokret za Podgoricu

0
Odbornik Dragan Radović obavijestio da je konstituisan novi klub i da žele promjenu naziva kluba u Pokret za Podgoricu, saopštila je Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada

Počela je sjednica Skupštine Glavnog grada koja je započeta 21. marta pa prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a koja je trebalo je da bude nastavljena 25. marta, ali nije ni počela. U sali su odbornici PES-a, Demokrata, URA, UCG, Prave Crne Gore, Slobodne Crne Gore  ali i tri od pet bivših odbornika PES-a – Dragan Radović, Nađa Ljiljanić, Dragutin Vučinić.  U salu su nakon utvrđivanja kvoruma ušli odbornici DPS-a i SD-a.

Sjednici prisustvuje Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice.

Predsjednica Skupštine Glanvog grada Jelena Borovinić Bojoviće je saopštila da su odbornici Dragan Radović, Nađa Ljiljanić, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević i Jevrosima Pejović dostavili izjave da više nisu članovi PES-a.

Odbornik Dragan Radović obavijestio da je konstituisan novi klub i da žele promjenu naziva kluba u Pokret za Podgoricu – rekla je Borovinić Bojović.

Ona je navela da je obrazovano deset odborničkih klubova.

 

Rakčević: Nema nestabilnosti vlasti

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević saopštio je da nema nestabilnosti vlasti.

– Umjesto da ucjenjujemo ljudi ovdje se vode razgovori. Nema nestailnosti, nema nestabilnosti, imate nikad veću stabilnost – rekao je Rakčević.

 

Klikovac: Kriza vlasti će se završiti prijevremenim izborima

Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac saopštio je da svjedoče novim političkim okolnostima u parlamentarnoj većini.

– Prije tih okolnosti uslijedila je politička kriza. Jasno je da je po srijedi da je politički dvojac Abazović- Milatović sproveo određenu vrstu radnju kako bi pokazali kako su oni ti koji kreiraju poličtke okolnosti na nivou grada. U narednom periodu građani će imati nastavak duboke političke krize u Podgorici. Milatović želi da nastavi da kontoliše vlast u Podgorici kako bi se nastavila nefunkcionalnost vlasti. Mi kažemo da će se kriza završiti prijevremenim izborima. Procijenite sami ko ne želi na izbore – rekao je Klikovac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.