FK Budva: Ibrahimoviću drži se politike, jer sport spaja, a ne razdvaja kao političari ovakvim izjavama

0

Daleko od završene priče je duel poslednjeg kola baraža za popunu Druge lige između Budve i Zete. Meč je u regularnom toku završen 3:3, da bi domaći slavili nakon jedenaestereca. Takav ishod odveo je oba kluba u drugoligaški rang dok je Ibar ostao u Regiji.

Rožajci su reagovali saopštenjem, tvrdili da je utakmica na „Lugovima“ namještena.

Danas je Komisija za takmičenje FSCG održala sjednicu na kojoj je donijela odluku o pokretanju postupka po službenoj dužnosti i žalbi Ibara u odnosu na utakmicu trećeg kola baraža.

Komisija će preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti definisane važećim pravnim okvirom Saveza, za koje je nadležna Komisija za takmičenje. Odluka Komisije za takmičenje biće blagovremeno objavljena„, navodi se iz FSCG.

U međuvremenu su se javnosti obratili i Budvani.

Dužni smo da se obratimo široj javnosti zbog nekorektnih objava poslije najvišeg uspjeha našeg kluba od njegovog osnivanja. Prije baraža bilo je jasno da jedna od tri ekipe koje će učestvovati u baražu neće ostvariti zacrtani cilj ulazak u veći rang takmičenja, u ovom slučaju to se desilo ekipi FK Ibra koja je imala mogućnosti na terenu da izbori ulazak u veći rang, kako protiv ekipe FK Zete na gostujućem, tako i na svom domaćem terenu protiv našeg kluba„, naveli su iz Budve.

Sa „Lugova“ poručuju da se ne bi bavili utakmicom između  Zete i Ibra gdje je Ibar imao veći dio utakmice igrača više, ali da su dužni da se obrate javnosti povodom svoje utakmice sa gostovanja u Rožajama.

Na utakmici smo imali pritiske kako na terenu tako i van njega kao i nekorektnog skandiranja jednog djela publike nakon kojeg se nijesmo oglašavali u medijima, kao i gađanje naših igrača tokom utakmice, donošenje odluka pomoćnih sudija (što ne želimo da vjerujemo) što se vidjelo i čulo u direktnom prenosu. Isto tako moramo istaći da su fudbaleri Ibra bili korektni na terenu„.

Budvani poručuju da nijesu htjeli da se javljaju poslije odigrane utakmice radi mira u fudbalskom prostoru Crne Gore, baš zbog podizanja tenzija i pravljenja podjela koje su u našem društvu sve više prisutne.

Kako vidimo da je gospodinu Ibrahimoviću (političaru) jedina opcija bila da Ibar mora proći na ovaj ili onaj način i sada se služi političkim vještinama iz dobro poznatih razloga, a nama je ostavio jedinu opciju da moramo izgubiti da bi on bio zadovoljan. Gospodine Ibrahimoviću Vama je mjesto u politici, a sport ili fudbal ostavite sportskim radnicima, a mi ćemo i bez vas naći zajednički jezik. Isto tako da vam kažemo da je naš klub apolitičan, a Vi ako nastavite da se bavite sa nama lično nama ništa drugo ne preostaje nego da sprovedemo akciju skupljanje donacije da vam pokrijemo Vašu mjesečnu ratu za komforan stan koji ste “pošteno” zaradili svima poznato na koji način„, naveli su iz Budve.

Iz kluba iz crnogorske metropole turizma su podsjetili kako su se ponašali u sličnoj situaciji kada su izgubili na domaćem terenu odlučujući meč protiv Otranta 2022. godine.

Tada smo čestitali lično i preko medija FK Otrant nastavak takmičenja i poželjeli mnogo uspjeha u narednim sezonama, nijesmo tražili krivce na neuspjeh, a nama je ostalo da se dalje borimo i postignemo ono što je i bio naš cilj, sa pomenutim klubom ostvarili smo prijateljske odnose jer sport spaja i pravi mostove, a ne razdvaja kao što to čine ovakve izjave pomenutih političara„, kaže se u saopštenju Budve.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ + 1000 besplatnih spinova + 100% bonusa na prvu uplatu, BEZ IKAKVIH USLOVA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.