Feđa Dimović: Kosovo je duhovna vertikala našeg naroda i korijen našeg identiteta!

0

Vrlo je bitno da mi sami sa sobom znamo da je Kosovo naše i da se toga nikada u našim srcima ne odreknemo jer to je mnogo više od neke teritorije. To je duhovna vertikala našeg naroda i korijen našeg identiteta i po mom dubokom ubjeđenju mi kada bi se toga odrekli, prosto više ne bismo bili isti narod koji smo bili do sada, kaže Feđa Dimović.

Gostujući na Sputniku frontmen grupe Beogradski sindikat Feđa Dimović otkrio je na koji način će ovaj poznati bend obilježiti 25 godina postojanja, planira li Sindikat da proširi svoje djelovanje i van granica Srbije.

S obzirom da je po struci advokat, Dimovića su pitali gdje je danas međunarodno pravo najviše pogaženo.

„Mislim da međunarodno pravo zapravo ne postoji već duži niz godina. Ako je ikada i postojalo, ono je postojalo kao neka ideja da se određene stvari urede, ali znamo da je uvijek to zapravo bilo pravo gole sile – ko je moćan, kome se može, on postupa onako kako hoće ili kako kaže stara latinska poslovica ‘Šta je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu’. Tako da je međunarodno pravo nešto čime samo možete da utjerujete neke volove u tor i da izmišljate neke tribunale i neka pravila i neke standarde dok vidimo da oni koji su najmoćniji upravo ne priznaju ni te međunarodne konvencije niti određene međunarodne institucije već da imaju neki poseban povlašćen tretman u cijeloj toj globalnoj utakmici“, objašnjava sagovornik Sputnika.

Dimović se osvrnuo i na nedavne napade na srpske umjetnike – glumca Miloša Bikovića i maloljetnu djevojčicu Pavlinu Radovanović koja pjeva patriotske pesme.

„Oni su ‘pogriješili’ zato što su Srbi, zato što su se opredijelili za tu srpsku stranu priče i zato što nisu dio onoga što bismo nazvali građanističke ili neke druge Srbije gdje bi onda itekako dobijali od tih istih ljudi pohvale i praštali bi se i neki pravi grijesi koje bi imali, samo zato što su na toj nekoj određenoj strani. Nije ništa čudno što se Pavlini to na kraju desilo. Ono što je stvarno neprihvatljivo je da je u pitanju četrnaestogodišnja djevojčica, maloljetno lice koje je napadnuto na tako brutalan način i tu se zapravo vidi svo licemjerje tih koji su kritikovali i sva ta lažna priča o tim ljudskim pravima i o demokratiji koja zapravo ne postoji kod njih“, zaključio je muzičar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.