Evropski tim za Nikšić: Zaustaviti anarhiju u Agenciji za projektovanje i planiranje

0

Nakon donošenja niza neustavnih i nezakonitih akata u procesu transformacije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, na koje smo upozoravali na sjednicama Skupštine, ali i podnijeli Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Ustavnom sudu, sada pozivamo nadležno Ministarstvo finansija da hitno zaustavi pravno nasilje koje se sprovodi od strane direktorice Agencije i lokalne vlasti u Nikšiću, poručuju iz Kluba odbornika “Evropski tim za Nikšić”.

“Uprkos svim upozorenjima da ne postupaju u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom, direktorica i lokalna vlast ne odustaju od nasilnog transformisanja Agencije u DOO. Zato tražimo od Ministarstva finansija, koje je nadležno za Centralni registar privrednih subjekata, pa samim tim i registraciju ovog preduzeća, da u komunikaciji sa drugim nadležnim organima izvrši detaljnu provjeru dokumenata koja su im dostavljena, jer se radi o nezakonitim, neustavnim i falsifikovanim dokumentima”, naveli su iz tog odborničkog kluba u saopštenju za medije.

Kad kažu “falsifikovanim”, prema njihovim riječima, prije svega “mislimo na licencu Agencije za projektovanje i planiranje, koja nije validna, imajući u vidu da jedan od službenika, na osnovu čije licence je dobijena i licenca za Agenciju, već duži period ne radi u Agenciji, već u Solar gradnji”.

“To dalje znači da Agencija nema validnu licencu, a to ujedno ukazuje na to da rukovodstvo Agencije lažira validnost licence”, dodaju iz “Evropski tim za Nikšić”.

Ovo bezakonje, kako ukazuju, koje se dešava u Agenciji je samo nastavak “niza nezakonitosti”, počev od toga, kako kažu, “da sama direktorica protivzakonito obavlja funkciju i bespravno u ime Agencije potpisuje sve akte i predstavlja istu”.

“Zaključno, tražimo hitno izjašnjenje nadležnih ministarstava, pri čemu mislimo na Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković , Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kojim rukovodi Janko Odović, i Ministarstva javne uprave, koje bi se trebalo zainteresovati za položaj zaposlenih, kao i Inženjerske komore i Centralnog registra privrednih subjekata u vezi sa procesom transformacije i registracije Agencije za projektovanje i planiranje u DOO, koji je podvlačimo još jednom, nezakonit i neustavan”, zaključuju iz tog odborničkog kluba.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.