EU uvodi sankcije rukovodiocima bezbjednosnih organa Rusije

0

Ministri inostranih poslova EU dogovorili su se da uvedu sankcije rukovodiocima bezbjednosnih struktura Rusije, javlja Rojters, pozivajući se na diplomatski izvor u Briselu.

-Šefovi diplomatija su se dogovorili da počnu proceduru uvođenja sankcija ruskim državljanima po predmetu Navaljni- javlja agencija.

Kako se navodi, predloženo je da se na crnu listu uvrste šef Istražnog komiteta Rusije, šef Ruske uprave za izvršavanje kazni, Državno tužilaštvo, komandant Ruske garde. Svim pripadnicima bezbednosnih struktura bića zabranjen ulaz u zemlje Evropske unije na godinu dana i neće moći da drže novac u bankama u EU.

Podsjetimo, Navaljni je uhapšen na aerodromu u Moskvi, jer se, kao uslovno osuđeni, nije odazivao na pozive policije. On je imao dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za pronevjeru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

Moskovski sud je donio odluku da uslovna kazna Navaljnom bude zamijenjena zatvorskom kaznom od tri i po godine, a ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.