Eskobar: Srpska zajednica na Kosovu pati zbog uredbe o zabrani dinara

0

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar izjavio je da srpska zajednica na Kosovu i Metohiji pati zbog uredbe o zabrani dinara takozvane Centralne banke Kosova i da su potrebna urgentna rješenja.

Eskboar je to rekao prilikom posjete Peći gdje se sastao sa lokalnom srpskom zajednicom iz Goraždevca i dodao da je na sastanku mogao da čuje iz prve ruke kako ta odluka utiče na njih, prenosi Radio Goraždevac.

„Ovdje postoji zajednica koja zaista pati. Ima ljudi koji se suočavaju sa realnim problemima zbog nedostatka mogućnosti za primanje penzija. Tako da zaista želim da radim sa vladom Kosova u nadi da ću pokušati da pronađem urgentno rešenje“, kazao je Eskobar.

On je naveo da je teško čuti te priče i ostati ravnodušan i poručio srpskoj zajednici da američka vlada želi da Srbi žive na KiM u uslovima bezbjednosti, sigurnosti i dostojanstva.

„I mi ćemo nastaviti da radimo na tome. A što se tiče Vlade Kosova, oni imaju odgovornost da to ostvare i zbog toga ćemo ih smatrati odgovornim“, rekao je Eskobar.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.