Eskalacija krize na Kosmetu: Vučić sinoć razgovarao sa zvaničnicima Bijele kuće, jutros sastanak sa ruskim ambasadorom, – obraća se javnosti u petak ili subotu?

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sinoćnjeg sastanka sa predstavnicima Kvinte i EU, razgovaraće sa visokim zvaničnicima iz administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, a povodom odluke vlasti u Prištini da od danas aktivira uredbu o ukidanju dinara na Kosovu i Metohiji.

Kako prenose „Novosti“, šef Srbije sinoć je, takođe razgovarao i sa dvojicom evropskih lidera, a za sjutra je zakazan i susret sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocanom Harčenkom. Nakon ove intenzivne Vučićeve diplomatske aktivnosti, izazvane sumanutom odlukom vlade Aljbina Kurtija koja prijeti da podstakne talas iseljavnja srpskog naroda iz južne pokrajine, očekuje se da će se Vučić u narednih 48 sati obratiti javnosti i upoznati građane o najvažnijim detaljima ove mučne serije razgovora.

Koliko je pozicija Srbije delikatna svjedoči i to što je Kabinet Predsjednika Republike posle večerašnjeg sastanka sa predstavnicima Kvinte i EU na Andrićevom vencu šturo saopštio:

„Obavještavamo javnost da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je Predsjednik Vučić održao sa predstavnicima Kvinte i EU. Svaka formalna riječ bila bi suvišna“, saopšteno je.

Vučić se sinoć sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte – Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, šefom delegacije Evropske unije, kao i predstavnikom ambasade SAD u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i predsjednik Izvršnog odbora Poštanske štedionice Bojan Kekić.

Podsjetimo, vlast u Prištini danas je odlučila da od sjutra primijeni uredbu o ukidanju dinara, uprkos protivljenju najvećih svjetskih sila, koje je očigledno bilo samo dobro poznati igrokaz. Kurtijeva vlada prelomila je da od sjutra sredstvo plaćanja na Kosovu i Metohiji bude evro, s tim što se kazne za nepoštojanje ove odluke neće odmah primenjivati.

 

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.