Erdogan: Poslaćemo Netanijahua Alahu da se pobrine za njega i da ga učini jadnim

0

Turski predsjednik Redžep Erdogan izjavio je da će premijera Izraela Benjamina Netanjahua “ poslati Alahu da se pobrine za njega da ga učini jadnim“.

Erdogan je govorio u Istanbulu, ocijenivši pored ostalog da međunarodne institucije ponovo nisu položile test u Gazi, a da test nije prošao ni islamski svijet.

On je osudio hipokrizuju zapadnih zemalja koje su dale Izraelu oružje „za masakre i pretvorile Gazu u najveće groblje na svijetu“.

Zbog Erdoganove izjave izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac danas je pozvao zamjenika ambasadora Turske na razgovor.

„Dao sam instrukcije zvaničnicima Ministarstva da pozovu na razgovor zamjenika turskog ambasadora da bih uložio ozbiljan protest, posle Erdoganovog napada na premijera Netanjahua, te prijetnje da će poslati Netanjahua Alahu i da prenese jasnu poruku Erdoganu“, objavio je ministar Kac na platformi Iks.

On je poručio da „nema tog Boga koji će slušati one koji podržavaju zvjerstva i zločine protiv čovječnosti koje je počinio Hamas“, za kojeg je rekao da je „varvarski prijatelj“ Turske.

„Vi koji podržavate spaljivanje beba, ubice, silovatelje i sakaćenje leševa od strane zločinaca Hamasa ste poslednji koji možete govoriti o Bogu“, dodao je ministar uz poruku: „Ćutite i sramotite se!“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.