Erdogan najavio novi projekat super brzog voza: Od Ankare do Istanbula za samo 80 minuta!

0

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas u Istanbulu novi projekat super brzog voza Ankara-Istanbul, sa brzinom od 350 kilometara na sat.

„Ove godine raspisujemo tender za projekat super brzog voza Ankara – Istanbul, koji će imati brzinu putovanja od 350 kilometara na čas i trajanje vožnje od 80 minuta“, rekao je Erdogan, prenijela je Anadolija.

Erdogan je govorio i o projektu Velikog istanbulskog tunela.

Ovaj tunel, koji će povezivati ​​11 različitih linija železničkog sistema, pružiće ozbiljno olakšanje transportu Istanbula. Naš cilj je implementacija svih 1.100 kilometara željezničkih projekata koje smo pripremili za Istanbul, dodao je.

On je istakao kako su u proteklu 21 godinu u Istanbulu realizovali javne investicije u vrijednosti od 1,65 biliona lira (47,7 miliona evra).

U zdravstvu, izgradili smo 178 zdravstvenih ustanova, uključujući bolnice s kapacitetom 18.417 kreveta. U urbanističkom planiranju, izgradili smo 228.000 stambenih objekata i predali ih vlasnicima. Dužinu autoputeva povećali smo sa 350 na 794 kilometra, rekao je Erdogan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.