EPCG Solar gradnja: Na čelu naše kompanije je Valerija Saveljić, Marina Jočić je na čelu borda!

0

EPCG Solar gradnja je odlučila da reaguje i uputi demant na naslove koji su se pojavili u određenim medijima (prvenstveno na portalu „DAN“), u kojima stoji stoji da se na čelu ove firme nalazi Marina Jočić. Reagovanje prenosimo integralno:

„Ovakvo izvještavanje svakako dovodi građane u zabludu, jer se na čelu naše kompanije nalazi izvršna direktorica Valerija Saveljić, jer da se nešto u međuvremenu promijenilo sigurno je da bi PR služba EPCG SG prva to i proslijedila medijima, jer smo do sada u komunikaciji sa istima pokazali otvorenost i transparentnost.

Oko insinuacija o gdinu Iliji Miljaniću kao nekom budućem izvršnom direktoru, sa time nismo upoznati, ali svakako imamo pozamašnu dokumentaciju o radu g-dina Miljanića dok je bio zaposlenik u našoj kompaniji, pa o tome nekom drugom prilikom.

Što se tiče Epcg Solar Gradnje moramo radi javnosti navesti par neospornih činjenica:

Prvo, menadžment predvođen g-đom Saveljić je firmu koja se nalazila u rasulu od 3.10.2023. kada je ista stupila na dužnost, administrativno, finansijski i organizacijski sredio na način da ne postoji nijedan segment rada u kojem se radna disciplina i obaveze ne ispunjavaju. Tome u prilog ide i jasan finansijsko poslovni plan koji je donesen i čije rezultate ćemo svakako predstaviti krajem godine. Da se ne zaboravi EPCG SG je u prva dva mjeseca premašila sopstveni plan iako nam vremenski uslovi nisu bili naklonjeni, ali je sve to svakako pozitivna posledica optimizacije broja radnika i usvojene sistematizacije.

Drugo, EPCG SG je učestvovala na dva energetska samita na kojima je bila pozvana, SE u Banjaluci i nedavno u Trebinju gdje smo bili direktni učesnici. Napominjemo da je samit u Banjaluci među 10 najznačajnijih u svijetu a ističemo da smo u Trebinju kao što su mediji već prenijeli a nije zgorega ponoviti potpisali poslovno tehnički ugovor sa renomiranom firmom Kaldera i time postali i tržišno orjentisani, što ranije nije bio slučaj.

Treće, sa resornim ministrom Sašom Mujovićem smo postigli dogovor oko dvije stvari. Jedna je da politika ne smije biti umiješana u proizvodnju i da radnici koji su do dolaska gđe Saveljić bili pod ugovorima na određeno, shodno svom zalaganju budu nagrađeni ugovorima na neodređeno, što se i realizuje, jer naša kompanija neće služiti za političko predizborna potkusurivanja preko leđa radnika, jer je valjda takvo vrijeme ostalo iza nas nakon avgusta 2020. godine.

Druga stvar koja je dogovorena jeste da smo usvojili sve preporuke našeg resornog ministra Saše Mujovića, a prvenstveno zbog napretka Cne Gore u oblasti izgradnje fotonaponskih sistema i zajedničkog cilja da budemo prva zemlja u Evropi po broju proizvedenih megavata iz solarnih elektrana.

Na kraju, želimo da istaknemo da se radujemo saradnji sa gđom Jočić i vjerujemo da će ona lično svojim zalaganjem i saradnjom sa menadžmentom i gđom Saveljić doprinijeti da se trend rasta i razvoja naše kompanije nastavi.“ – stoji u reaguovanje EPCG Solar gradnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.