Mladen Mikijelj

Drecun: U toku je jedna veoma snažna i dinamična kampanja na informacijonom planu protiv Srba

0

U toku je jedna veoma snažna i dinamična kampanja na informacijonom planu protiv Srba, rekao je za Novo jutro TV PINK Milovan Drecun, narodni poslanik.

Drecun je rekao da je protiv srpskog naroda i države Srbije, kao i Republike Srpske i srpskog naroda u Crnoj Gori, u toku jedna veoma snažna i dinamična kampanja na informacijonom planu.

– Ona je najprije usmjerena ka tome da se odgovornost za ono što se dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije prebaci na Srbe, kao i sve ono što se dešavali i što se i dalje dešava na Kosovu i Metohiji, a sve sa ciljem da bi se opravdala Priština u vezi njenih jednostranih poteza – rekao je Drecun.

Kako kaže, ta intenzivna kampanja je usmjerena u dva pravca. Jedan je, kako dodaje, pritisak na Beograd da napravi političke ustupke, a po pitanju Kosova i Metohije, a drugi je, dodaje, pritisak na zapadne vlade, koje imaju iole objektivniji stav prema onome što se dešava u našoj južnoj pokrajini.

– Postoje vlade koje ne podržavaju Prištinu 100 odsto uvijek. Kada god neko pokuša da od Prištine dobije ono na šta se ona obavezala, odmah imamo reakcije koje vrše pritisk na te zapadne političare – rekao je Drecun.

Miloš Garić, urednik portala Kosovo online, rekao je da se već dugo na lažima i manipulacijama gradi priča o Kosovu i čitava ta stvar od starta jeste velika laž i manipulacija.

– Ovo je očekivan nastavak svega toga. Mi imamo u našim redovima određene grupe koje pokušavaju da izazovu destabilizaciju unutrašnje situacije u Srbiji – rekao je Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Albanci su puno uložili u informacijoni rad protiv Srbije, lobiranje i traženje saveznika širom svijeta.

– Jako je važno to da je prepoznato od strane Stejt Departmenta šta je ideja i da su reagovali – rekao je Garić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.