Dragoslav Šćekić za BORBU: Zajedno ćemo pobijediti mafiju u Nikšiću, ne razmišljam o napuštanju mjesta gradonačelnika Berana!

16

Predsjednik Opštine Berane i potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić  poručio je u intervju za BORBU da vremena za čekanje nema kada je u pitanju čišćenje biračkih spiskova.

Prema njegovim riječima, birački spiskovi se moraju dovesti na nivo gdje neće postojati ni najmanja sumnja u regularnost održavanja izbora.

Siguran je da će građani Nikšića 14. marta glasati za promjene u tom gradu, kako je istakao, recept je sada već poznat, staza utabana.

Istakao je i da ne razmišlja trenutno o napuštanju mjesta gradonačelnika Beranama, da bi preuzeo neku drugu funkciju.

Da li imate ambicija da, prije isteka mandata na mjestu gradonačelnika Berana napustite tu funkciju i preuzmete državnu funkciju?

Želim, prije svega da istaknem činjenicu da sam se, bez obzira koju sam funkciju pokrivao, trudio da ostavim trag, koji će građani znati da cijene. U tom pravcu sam davao svoj maksimum i na mjestu poslanika, kao što i sada odgovaram isključivo svojim Berancima. Sa druge strane, ne manje važnim smatram činjenicu da sam svaku svoju funkciju, na kojoj sam se nalazio, dogovarao i u okviru svojih partijskih organa, što je takođe od izuzetnog značaja, i što će se i u buduće dešavati. I da budem konkretan, ambicije su jedno, a drugo je potreba da odgovorim mogućim budućim zadacima. U ovom trenutku, duboko sam posvećen realizaciji svega onoga što smo, kao vlast na lokalnom nivou na putu da realizujemo u Beranama, i ne razmišljam na drugu temu.

Da li ste zadovoljni postignutim rezultatima od kad ste na čelu Berana, imate li nešto što Vam je želja i niste uspjeli da uradite u ova dva mandata?

Na ovo pitanje najbolji odgovor će vam dati građani Berana, koji su svjedoci svega urađenog u ovom gradu, ali ono što mogu sa punom odgovornošću da kažem jeste da smo domaćinski i odgovorno vršili vlast. Biću direktan- nije ostao nijedan projekat koji smo planirali, da nijesmo realizovali ili je u fazi realizacije, iako smo vodili tešku borbu kao jedna od rijetkih opština, u kojoj je opozicija vršila vlast. Stotine kilometara novog asfalta, probijeni i nasuti putevi, savremena vodovodna i kanalizaciona mreža, na desetine infrastrukturnih projekata, novoizgrađena sportska hala, gradski stadion međunarodnog značaja, zgrade na Rudešu, stočna pijaca, mini hidroelektrana, gradski parkovi, novi vodovodi na seoskom području i katunima, rekonstruisan gradski vodovod, subvencije za poljoprivrednike, samo su dio uspješno realizovanih projekata, koji, mogu slobodno da kažem, svrstavaju Berane u moderan grad sa optimističkim pogledom u ljepše i bogatije sjutra.

Smatrate li da, što prije, po dubini treba da budu smijenjeni svi DPS kadrovi kako bi se i konačno pokazalo da je došlo do promjene nakon 30. avgusta?

Ono što smatram neupitnim jeste činjenica da se desio 30.avgust, i da su građani izabrali neki novi put Crne Gore. U skladu sa tim, vjerujem da su i njihova očekivanja. Svakako da su ta vjerovanja da svi oni, kojima je trenutna pozicija služila za ispunjavanje svojih političkih prohtjeva, moraju dobiti adekvatan odgovor, i da onaj kome je pozicija ili funkcija služila za promociju političkih ideja, moraju se i trebaju suočiti sa činjenicom da neka nova država sa novim ljudima duboko vjeruje u postojanje i razvoj Crne Gore kao pravne i demokratske države, gdje partijska knjižica neće biti ulaznica za posao ili neku državnu privilegiju. Građani vrlo dobro znaju da je DPS- SD- BS po raznim državnim službama, kako na državnom tako i lokalnom nivou pozapošljavao čitave partijske odbore, prijatelje, kumove i familiju. Pod hitno se moraju ispitati ta i takva zapošljavanja, kao i validnost priloženih diploma iz pojedinih gradova sa fakulteta sa krajnje sumnjivim kredibilitetom. Sa druge strane, sasvim je logično da nova vlast donosi i promjene na rukovodećim mjestima, odnosno dovođenje kadrova, koji će personifikovati i sprovoditi politiku političkih pobjednika.

Ono sa čim se mora u potpunosti raskrstiti jeste dosadašnji način rukovođenja javnim preduzećima. Na konkursima se moraju birati najbolji najstručniji ljudi, i to je segment gdje ćemo sugerisati našim kadrovima da budu dio konkursa, kako bi svojim referencama i profesionalnim i stručnim kvalitetima odgovorili potrebama novog funkcionisanja izvršne vlasti.

Šta očekujete od izbora u Nikšiću i koja je, po vašem mišljenju dobitna formula za taj grad?

Nikšić je slobodarski grad, koji je i ranije znao da odgovori političkim i životnim izazovima. Siguran sam da će građani na narednim izborima glasati za promjene u tom gradu. Recept je sada već poznat, staza utabana. Nedavni republički izbori su pokazali kako se najbolje može pobijediti DPS režim. Ono što je siguran jeste da kod građana nema više straha, i na krilima slobode očekujem ubjedljivu pobjedu i promjenu lokalne vlasti u Nikšiću. Svakako da svi politički subjekti moraju voditi računa o svojim predstavnicima na budućoj listi, kao što se mora uvažiti realnost i snaga SNP-a u ovom gradu.

Iskoristiću i ovaj trenutak da iznesem i svoj lični stav u pravcu samostalnog nastupa moje partije. Imamo opet onu staru snagu, kadrovi i pobjednički elan su vratili Socijalističku narodnu partiju na mjesto koje joj je uvijek i pripadalo. Zato ću, odmah poslije zajedničke pobjede u Nikšiću, inicirati samostalan nastup moje partije na prvim narednim lokalnim izborima.

Da li bi formiranje novih lista u Nikšiću mjesec pred izbore bila pomoć DPS-u?

Nije na meni da komentarišem bilo čije namjere ili želje da uđu u političku bitku ili utakmicu. Međutim, lično smatram da specifičnost trenutka nameće potrebu da se duboko promisli u tom pravcu. Neka ranija iskustva nas pozivaju na duboki oprez kad govorimo o tome, ali i opasne namjere DPS-a, koji je živio na krilima podjela i stvaranju nekih novih političkih poslušnika. Mislim da se vremena mijenjaju. Nikšić mora poslati jasnu poruku da je 30.avgust samo početak toliko neophodnih promjena u Crnoj Gori. Sjutra grad pod Trebjesom, a onda i svi ostali gradovi u našoj državi moraju odgovoriti trenutku promjena i nekog novog, evropskog puta. Pravna država što prije mora da zaživi, kao i direktna i nedvosmislena borba protiv svih oblika korupcije i kriminala. Zato je jako bitno da se, poslije republičkih dešavaju promjene i na lokalnim nivoima. Četrnaesti mart mora da bude nastavak tridesetog avgusta!

Da li je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović već inicirao formiranje komisije koje je najavio, a tiču se čišćenja biračkog spiska što je preduslov za održavanje fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori, a samim tim u Nikšiću?

To je pitanje za ministra Sekulovića. Ono što se u potpunosti slažem sa vama jeste činjenica da se birački spiskovi moraju dovesti na nivo gdje neće postojati ni najmanja sumnja u regularnost održavanja izbora. Svjedoci smo da je do sada, upravo nakaradni birački spisak služio bivšoj vlasti za raznorazne nelegalne i nezakonske radnje. Tome se mora stati na kraj, i želim da vjerujem da će aktuelni ministar odgovoriti izuzetno složenom procesu čišćenja biračkog spiska od političkih fantoma, koji su služili DPS-u za izborne malverzacije.

Sa druge strane, na odgovornost se moraju pozvati svi oni, koji su doprinijeli da se napravi ovaj i ovakav birački spisak. Bilo kako bilo, siguran sam da DPS u skorijoj budućnosti neće kreirati ni biračke spiskove, a ni sudbinu kako Nikšićana, tako ni građana Crne Gore.
Ministar Sekulović, po mom mišljenju, mora formirati komisiju od političkih predstavnika aktuelne vlasti, i u najhitnijem roku krenuti u ovaj, izuzetno odgovoran posao. Vremena u tom pravcu, za čekanje nema.

16 Comments
 1. Jovan komentariše

  Građani poštuju i cijene ljude iza kojih stoje rezultati.

  17
  3
  1. Црна_Гора komentariše

   Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.
   Svi za Niksic i Crnu Goru do Pobjede.
   Sloga bice poraz vragu…
   Smrt Fasizmu Nato montenegro.

   6
   2
 2. milica komentariše

  Samo naprijed jer ste najbolji.

  15
  4
  1. mujo komentariše

   Sjede Srbi ispod krsta i jedu govna sa tri prsta.

   1. bajo. komentariše

    Soberuke?

 3. Vanja komentariše

  Naravno da će pobijediti,, za budućnost Nikšića,,!

  16
  3
 4. Nikšićani komentariše

  Drži se ti Ivangrada,a Nikšić ostavi nikšićanima. Sva ološ nikšićka je uz vas, i to uz pomoć ovih “bogougodnika” sa dugim zatvorskim stažom iz smrdije i iz šumske republike, koji ovih dana vršljaju Nikšićem.

  6
  18
  1. Црна_Гора komentariše

   Crna Gora Srbija RS RSK jedna familija.

   4
   1
 5. Darko komentariše

  Jedi govna majmuncino !! Jel smo svi mafijasi i lopo i ko nije sa tobom i takvima sa Joanikijem i Dakom !!! Mrs smradu jedan !!!

  6
  13
  1. Marselo komentariše

   Darko, ja za takvim govnima kao što si ti odmah puštim vodu, da što manje bazde 😂😂😂😂😂

   8
   2
 6. Jovana komentariše

  Bravo! Da oslobodimo Nikšić!

  14
  2
 7. E viva komentariše

  Uh, uh, jes vala.. Napravio si velegrada od Berana.. Ajde muči

  4
  7
 8. Ksilofon komentariše

  Pametan čovjek. Kamo sreće da se Manda i Medo na njega ugledaju umjesto što potkopavaju novu vladu i rade posao za DPS.

  3
  3
 9. Lorena komentariše

  Nek se cuje do nebesa..

  4
  1
 10. Snjeg komentariše

  Ostavi se ti Niksica nego vidi sta ces sa onim grafitima u Ivangradu .Koliko Beranaca se preselilo u NK da glasa kao ljetos sto su u BD.Ako tako budete cistili spiskove ljepota.

  4
  3
 11. Milica komentariše

  Pobjeda je zagarantovana! Za buducnost Niksica!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.