Dr Kon otkrio labavije mjere za posle Uskrsa: Tri puta nedeljno šetanje tokom policijskog časa

0

U narednom periodu očekujemo smanjenje aktivnosti virusa – rekao je dr Predrag Kon u uključenju uživo na TV Prva, gdje je do detalja otkrio tačno kako će biti smanjene mjere koje su do sada na snazi.

Kod nas postoje mjere koje se ne primjenjuju u ostalim djelovima svijeta, mi kažemo da smo zaštitili naše starije, mjerama koje smo preduzeli. Čim se otvori vikend, svi će potrčati napolje jer žele da se druže.

– Jako je bitno da ukidanje mjera ne dovede do ponovnog buđenja virusa i novog talasa. S druge strane i dalje treba da postoje preporuke, veliko je pitanje koliko će se one poštovati. Pratićemo situaciju, svuda se u svijetu ljudi slažu oko toga da je jako važno postupno skidati mjere i vraćati se u život. Mi smo svjesni da nam kolektivni imunitet nije ravnomjerno raspoređen i da o tome moramo da razmišljamo u bliskoj budućnosti – rekao je dr Kon.

Najavio je i kad će krenuti opuštanje mjera.

– Posle Uskrsa će penzioneri moći da izađu nekoliko puta dnevno. Ono što znamo je da jednomjesečna zatvorenost može da utiče na njih, oni su prvi koji moraju da dobiju mogućnost da se prošetaju. To će biti tokom policijskog časa, u prečniku od 600 metara, do 300 metara od kuće. Pola sata je planirano tri puta nedeljno, a da li će biti nešto više od toga, zavisi od dogovora kriznog štaba – zaključio je dr Kon.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.