Mladen Mikijelj

DPS: Vlada odabrala da umjesto kosponzora Rezolucije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava

0

Vlada Crne Gore nije našla za shodno da svoje građane informiše o stavu prema Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, već pokušava da dozirano plasira informacije kako bi postigla nemoguće – da udovolji Vučiću i Dodiku, sa jedne strane, a sa druge poštuje evropski stav o Rezoluciji, saopštili su iz DPS-a.

„Kalkulisanje u vidi nekog amandmana na Rezoluciju o Srebrenici, o kome smo informaciju dobili ne kroz zvanični kanal, već putem provladinog medija, predstavlja trapavo vođenje spoljne politike koje je već dobilo odgovor iz Beograda od srpskog ministra spoljnih poslova Marka Đurića“, naveli su iz DPS-a.

Prema njihovim tvrdnjama, „Vlada Crne Gore, na čelu sa Spajićem, odabrala je da umjesto kosponzora Rezolucije radije bude kosponzor Dodikovog i Vučićevog stava“.

„Gospodine Spajiću, ukoliko se ispostavi kao tačno da Crna Gora ima pretenzije da amandmanom relativizuje Rezoluciju da bi minimizovala štetu koju ćete pretrpjeti kod Vučića i Dodika, onda je to kukavička spoljna politika koju diktira puki strah a ne strateški interes države. Uostalom, opšte je poznato da se u životu, a i u politici, sjedenje na dvije stolice kad – tad završi padom sa obje“, zaključili su iz DPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.