DPS sudi i presuđuje: Kovač po direktivi iz Beograda donio političku odluku

1

Odluka ministra pravde Marka Kovača kojom je odbio zahtjev tzv. Kosova o izručenju državljanina Srbije Momčila Vukotića radi gonjenja za krivično djelo, a koji je uhapšen u Crnoj Gori i nalazi se u ekstradicionom pritvoru, ni pravno ni politički nije dobra, saopšteno je iz DPS-a.

„Ukazujemo da je kao razlog za takvu odluku Kovač naveo kršenje člana tri Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, kao i sumnju da Vukotić može biti politički gonjen. Takvo pravno tumačenje ni u kom slučaju ne stoji, prije svega jer je sud razmatrao eventualnu povredu Evropske konvencije i donio odluku o izručenju Vukotića“, naveli su iz DPS-a, pa nastavili:

„Drugi razlog zbog kojeg Kovač nije smio donijeti ovakvu odluku jeste sama težina krivičnog djela. Podsjećamo da se Vukotić tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a ekstradicija se može izvršiti između međusobno priznatih država, što je slučaj sa Crnom Gorom i Kosovom“, piše u saopštenju DPS-a.

Za kraj su dodali:

„Kada izrečeno uzmemo u obzir, a poznajući podaničku poziciju Vlade Crne Gore i njenih ministara, zaključak je da je Kovač donio političku odluku, zasnovanu na tehničkom sprovođenje direktive koju je dobio iz Beograda“, zaključili su iz DPS-a.

1 Comment
  1. Q komentariše

    Demokratska partija nacista u svom luđackom stilu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.