DPS stao u odbranu svog tužioca: Katnićevo hapšenje je nastavak revanšizma, ovo je godinama najavljivano od beogradskih medija!

0

Jutrošnja akcija Specijalnog državnog tužilaštva nastavak je prakse revanšizma koji traje od 30.avgusta a koji za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cijenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

„Svjedoci smo da je sve što se jutros dogodilo prethodno mjesecima, pa i godinama, najavljivano od strane beogradskih medija i stranaka aktuelne vlasti dok su optužnice pisane na naslovnim stranama medija koji su eksluzivno i nezakonito u posjedu sumnjivih SKY materijala i dokumenata iz Agencije za nacionalnu bezbjednost. Takođe, interesantno je da za skoro 4 godine u Crnoj Gori nije učinjeno nijedno krivično djelo, budući da SDT i dalje ćuti na stotine krivičnih prijava koje je DPS podnio za očigledne zloupotrebe službenog položaja od strana funkcionera koji su došli na pozicije na talasu tridesetoavgustovskog “oslobođenja”, saopšteno je iz ove stranke.

Kako navode, DPS poziva na poštovanje pretpostavke nevinosti i suzdržavanje od medijskog senzacionalizma.

„… Budući da lica koja su jutros lišena slobode su osobe koje su decenijama radili najodgovornije tužilačke i policijske poslove u interesu građana Crne Gore te bez obzira na iskompleksiranu ostrašćenost zaslužuju pošten tretman u javnosti“, zaključuju iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.