DPS: Šaranović grubo krši zakon, Spajić pod ucjenom prihvata nezakonito rješenje

0

Demokratska partrija socijalista (DPS) smatra da je ministar Danilo Šaranović inicijator je grubog kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, a da su mu saučesnici svi članovi Vlade koji su predvođeni premijerom juče bili ucijenjeni od strane Demokrata da pred ponoć podrže rješenje koje je nezakonito.

„Zakon o unutrašnjim poslovima ne prepoznaje nikakve interne i eksterne konkurse, javne pozive i sl. već jasno propisuje kako se bira v.d. direktora policije u slučaju smjene postojećeg“ – ističu iz DPS-a.

Kako kažu, ovo poigravanje državom koje Milojko Spajić dozvoljava i u njemu učestvuje, nikad nije viđeno u Crnoj Gori.

„Nikad nijesmo svjedočili situaciji da ministar unutrašnjih poslova sam sa svojim partijskim kolegama u hodu izmišlja članove zakona, onako kako njemu i njegovoj partiji odgovara. Čak i da su Demokrate toliko drske da proglašavaju da je zakon ono što oni na svojim partijskim sastancima odluče, odgovornost je na Vladi i premijeru da ne dozvoli da se neko bahato poigrava državom. Suprotno, premijer Spajić pristaje na ucjenu, saziva vladu u nedjelju pred ponoć, koja svojim glasanjem ovjerava nezakonitost“ – mišljenja su u DPS-u.

Na kraju, iz Demokratske partije socijalista naglašavaju da veliku štetu jednom dod najvažnijih segmenata javne uprave nanosi igra prijestola za partijsku kontrolu bezbjednosnog sektora, u kojoj su glavna pravila, ko će koga prevariti.

„Izvršna vlast kojoj sektor bezbjednosti služi kao paravan za ucjene, treba što prije da ode u prošlost. Da bi se vratila ozbiljnost u upravljanje državom, najprije mora da se desi pad vlade, koji je očigledno neizbježan“ zaključuju iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.