Premijerski sat završen prije nego što je i počeo: DPS blokirao Skupštinu, Mandić zaključio sjednicu (VIDEO)

0

Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS) blokiro je danas govornicu Skupštine Crne Gore, kako se ne bi održao premijerski sat.

Naime, predsjednik Vlade Milojko Spajić trebalo je da odgovara na pitanja poslaničkih klubova, ali je DPS izašao ispred govornice u namjeri da spriječi premijera u toj namjeri.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić izjavio je da su iz četvrtog ili petog puta uspjeli da organizuju dolazak premijera Milojka Spajića u parlament.

Spajić je, kako je ocijenio, pokazao apsolutno ignorisanje i nepoštovanje stotine hiljada građana koji su učestvovali u izbornim procesima na posljednjim parlamentarnim izborima.

– Zbog ponižavanja svih ljudi u Crnoj Gori i zastrašujuće političke neodgovornosti i ugrožavanja evropskog puta, danas, što se nas tiče, nećete održati Premijerski sat – rekao je Nikolić.

On je naveo da neće biti nikakvog rušenja, čupanja mikrofona ili lomljenja.

– Ali ovo je naš protest da se konačno podvuče crta neodgovornosti, obmana, laganja građana Crne Gore. To više nećete raditi ovjde, pa ćete doći drugi put kada vas parlameNt pozove, što je red i običaj, ali danas što se tiče Poslaničkig kluba DPS nećete odgovarati na pitanja poslanika – rekao je Nikolić.

On je kazao da je tokom proteklih nekoliko mjeseci Premijerski sat odlagan četiri ili pet puta, a da se posljednji put to desilo na nezabilježen način u modernoj politčkoj istoriji Crne Gore.

– Premijer je iz Podgorice poslao poruku da u subotu neće butu u paralemntu, zbog navodnih obaveza u Briselu – dodao je Nikolić.

Nakon toga su svi iz poslanici DPS izasli iz poslaničkih klupa i stali ispred predsjedavajućeg predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

Mandić pokušao je da održi Skupštinu, ali poslanici DPS-a to ne dozvoljavaju.

DPS-ovci su počeli da vrijeđaju Spajića, u čemu je prednjačio Oskar Huter, koji ga je nazvao „šarlatanom i šibicarem“.

Mandić je pitao poslanike DPS-a da li im odgovara da se premijerski sat održi u sljedećem terminu, koji je planiran za 19. jul.

„Ako se to ne desi, Vi možete pokrenuti inicijativu za smjenu Vlade Crne Gore“, rekao je Mandić.

Na ovo je reagovao lider URE Dritan Abazović, koji je poručio Mandiću da ukoliko nije u stanju da obezbijedi održavanje sjednice podnese ostavku.

„DPS ima pravo na svoj politički odgovor, ali ima poslaničkih klubova koji imaju sa Spajićem nešto da porazgovaraju“, naveo je Abazović, poručivši da DPS počinje da liči na nekadašnji DF.

Nezavisna poslanica Jevrosima Pejović itjavila je da su danas svi građani poniženi i da ćemo svi imati posljedice ovakvog ponašanja, ističući da poslanici PES-a dozvoljavaju ponižavanje parlamenta za 1.700 evra.

Damir Gutić iz Bošnjačke stranke podržao je akciju DPS-a ali naveo je da se o novom datumu sjednice treba odlučiti na kolegijumu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.