DPS Nikšić: Fabrika laži zvana NSD, koja poslije svega pokušava da obmane građane, politički dokrajčena će biti na predstojećim lokalnim izborima

0

Fabrika laži zvana Nova srpska demokratija, koja je deklasirana na prethodnim parlamentarnim izborima u Nikšiću, a politički će biti dokrajčena na predstojećim lokalnim izborima, nastavlja da širi svoju histeriju. Nakon što je obavljena nezakonita kupovina Željezare od strane EPCG, što je utvrdila i Agencija za zaštitu konkurencije, što će na kraju platiti samo i isključivo građani, seniori iz NSD-a, koji gospodare EPCG-om, počeli su da se poigravaju ljudskim sudbinama, poručuju iz DPS Nikšić.

Naime, dodaju, da pamćenje nikome izbrisati ne mogu, pa se tako svi sjećamo naprasnih zapošljavanja uoči parlamentarnih izbora, ne bi li se ubrao koji glas na račun davanja nade ljudima, na koje su, nakon što su ih iskoristili za svoj politički cilj, zaboravili.

“Dalje, o obrazu pričaju oni čiji su kadrovi kockali novcem sa kartice firme, dok su zaposleni dovedeni u položaj u kojem se svakodnevno pitaju hoće li im tog dana biti uručena radna knjižica i hoće li biti poslati kući. O tome kako je Milutin Đukanović preporodio EPCG i sistem učinio funkcionalnijim, najbolje govori podatak da je toliko članova familije, kumova i prijatelja funkcionera NSD-a pozapošljavao, da su mnogi na radu od kuće, jer u kancelarijama više nema đe igla da stane. Još isti imaju obraza pričati o Šavniku, oni čiji su aktivisti vršili sijaset krivičnih djela protiv izbornih prava, zbog čijeg se divljaštva izbori nijesu mogli završiti 2 godine, a za ta djela i bili nagrađivani poslom u Elektroprivredi Crne Gore”, navode iz DPS.

Dodaju da u maniru Milutina Đukanovića, “bezočna je laž da u prethodnom periodu ništa nije rađeno na uvećanju proizvodnih kapaciteta električne energije2, pa radi građana, a ne nikako Milutina, objavljujemo zvanične podatke da je u periodu 2009-2022. proizvodnja uvećana za 185,04 MW ili 21%.

“Uključena je u pogon 31 mala hidroelektrana ukupne snage 46,4 MW, dvije vjetroelektrane snage 118 MW, pet solarnih elektrana u privatnom vlasništvu snage 2,3 MW, solarna elektrana u vlasništvu Sportskog saveza snage 32 KW, malu hidroelektranu kupca proizvođača snage 12 KW. Ukupno sa 2020. godinom za 185 MW novih elektrana ili prosječno godišnje je za 30 MW povećan kapacitet proizvodnih objekata. Povećanje godišnje proizvodnje električne energije i novih izvora iznosi oko 500 miliona kilovatsati godišnje ili 16%. Toliko o neistinama NSD-a i Milutina Đukanovića”, navodi se u saopštenju.

“Umjesto transparenata “Hvala, Marko, hvala, Milutine”, mi im zahvaljujemo jer su, i ovim reagovanjem, otkrili svoje pravo lice, da su lažovi i prevaranti, te im danas poručujemo da nakon lokalnih izbora više nikoga hoštaplerski, kako jedino i znaju, neće moći imati prostora da varaju, jer će, zbog silnih laži, prevara, manipulacija i podmetanja platiti političku cijenu i biti potpuno irelevantan faktor u Nikšiću”, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.