DPS kadrovi jurišaju po dubini: Spajić unaprijedio glavnog igrača Duška Markovića!

0

Vlada Crne Gore nastavlja sa praksom imenovanja kadrova DPS-a na odgovorne državne funkcije, a jedan u nizu tih kadrova starog režima je i Aleksandar Drljević.

Njega je Vlada Milojka Spajića imenovala za vršioca dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za bilateralne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova.

Tako je Vlada koju predvodi Milojko Spajić odlučila da nagradi još jednog bivšeg namjesnika bivšeg DPS-ovog režima.

Danas je bivši glavni pregovarač sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević, koji je taj posao iz kabineta bivšeg premijera Duška Markovića, bio te sreće da ga Spajić „odvuče“ iz DPS-ovih „kandži“ i dodatno „zbrine“ u resoru kojim rukovodi Filip Ivanović.

Podsjetimo, Drljević je 2018. godine na mjestu glavnog pregovarača naslijedio Aleksandra Andriju Pejovića. Treba istaći da je tom prilikom Vlada ukine Ministarstvo evropskih poslova i kancelariju glavnog pregovarača pripoji kabinetu premijera Duška Markovića.

Treba li istaći da je Drljević tokom svog višegodišnjem rada u Ministartsvu spoljnih poslova prošao filtere Milana Roćena i Srđana Darmanovića.

Takođe, treba istaći da je Drljević, kako stoji na njegovom Linkedin profilu, nacionalni kordinator za Krimsku platformu koja je osnovana da pomogne Ukrajini da povrati Krim pod svoju kontrolu, ne birajući sredstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.