DPS Herceg Novi: Kako je u Novome iskliznulo 100.000 evra

0

“Da je Herceg Novi postao grad apsurda i igranja sa inteligencijom cjelokupnog društva dokazuju posljednje izjave oko famoznog ledenog tobogana u parku Boka”, saopštili su iz DPS Herceg Novi.

Podsjetićaju da je ledeni tobogan plaćen 98.000,00 evra + oko 12.000,00 evra dodatnih troškova, iako je realna vrijednost zakupa najviše 30.000 evra.

“Danas imamo zadovoljstvo ostvarenim prihodom od 4.000 evra za 30 dana zakupa. Prosto je nevjerovatno da iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, koji su dobili na upravljanje ledeni tobogan kao vruć kesten, ne kriju zadovoljstvo, uz informaciju da je njihovih 7 zaposlenih za 30 dana na toboganu zaradilo 1.600,00 evra. Po principu „bolje išta nego ništa“, jer ipak u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena imaju 17 zaposlenih koji ne rade ništa a godišnje za plate i naknade potroše gotovo 190.000,00 evra (po planu za 2024. godinu), novca svih nas dragi Novljani. Dakle dragi građani, ledeni tobogan koštao nas je (bačenih) cca. 106.000,00 eura i nije bio nikakva atrakcija, nikome”, saopšteno je iz DPS..

Ističu da sve ovo prolazi bez odgovornosti u lokalnoj vlasti samo iz jednog razloga, lokalna vlast u Herceg Novom nikada nije bila nestabilnija, pitanje je i postoji li većina potrebna za rad.

“Zbog svega toga nema u najavi ni sazivanja sjednice Skupštine opštine, nema pripreme turističke sezone, nema ničega, muk. Muk je i zbog neslaganja oko izbora u mjesnim zajednicama koje Demokrate pokušavaju držati u v.d. stanju do lokalnih izbora iako su probijeni svi rokovi i većina ih je u konfliktu interesa, shodno članu 3 Zakona o sprječavanju korupcije. Uvaženi Novljani, možemo zaključiti da ova vlast troši vaš novac neplanski, funkcioniše stihijski, gotovo svi ugovori vode u minus, skupštinska većina i IO TO Herceg Novi aminovali su ledeni tobogan. Samozvano najstabilnija koalicija ipak se pokazala najnestabilnijom i najneozbiljnijom do sada”, saopšteno je iuz DPS.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.