Došlo do zabune: U Željezaru novac želi da uloži „ozbiljna“ firma iz Švedske

3

Juče je od strane Ministarstva energetike i rudarstva objavljeno da švedska kompanija „Uber Nordic“ želi da investira 70 miliona u nekadašnjeg nikšićkog giganta – Željezaru.

Međutim, izgleda da je došlo do greške, s obzirom na to da smo saznali da se ipak radi o „KvalitetsBygg“ (iz Štokholma), grupi unutar koje posluje i „Uber Nordic“.

Prema podacima do kojih smo došli, „KvalitetsBygg“ ima godišnji promet od 700 miliona švedskih kruna (oko 64 miliona evra), te oko 80 zaposlenih, a osnovana je 2006. godine od strane Pera Andersona i Ulfa Kaisera.

Njihov je plan da u periodu do 12 godina investiraju 70 miliona evra u Željezaru, odnosno u opravljanje i nadogradnju njene opreme.

Dio dokumenta, tj. Pisma namjere

 

Greške se događaju, ali nadamo se da će Ministarstvo energetike i rudarstva, kao i sva ostala ministarstva biti obazrivija u budućim najvaljivanjima investicija.

Takođe, s obzirom na to da se radi o investiciji u jedno od nekada najjačih crnogorskih preduzeća, želimo da svaka investicija bude uspješna, te rezultira povećanjem broja zaposlenih i utiče na rast domaćeg bruto proizvoda.

Sačekaćemo da vidimo da li će potencijalni investitor biti ozbiljan ili je ovo samo još jedan od promašaja na koje smo nažalost navikli.

3 Comments
  1. Астал komentariše

    Za ove „bolje“ su Kips i Okov multinacionalne korproracije. ne sprdajte se lako je provjeriti i ovu „investitore“.

  2. esnaf komentariše

    pločasti materijali …

  3. Tompson komentariše

    Pretragom na internetu lako je proveriti da se radi o građevinskoj firmi koja postavlja podove, keramiku, slavine…kakve to veze ima sa metalurgijom?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.