Podrška Borovinić Bojović iz Doma zdravlja Podgorica: Prijetnje su najbolji dokaz da svi zajedno radimo dobar posao

0

Zaposleni u Domu zdravlja Podgorica daju punu i nesebičnu podršku ministarki Jeleni Borovinić – Bojović istovremeno izražavajući zaprepaštenje činjenicom da jedna žena, majka, ljekarka, profesionalac moze biti meta najcrnjih prijetnji putem elektronske pošte.

“Kakvo smo mi to društvo u međuvremenu postali pitamo se javno? Zar u Crnoj Gori u kojoj smo se do juče ponosili odnosom zajednice prema ljekarima-humanistima, možemo stići toliko daleko da je doktorica Bojović nečija legitimna meta, da se prijeti njoj i njenoj djeci, cijeloj porodici? Koliko neko može da bude bolesnog uma da čini tako nešto”, pitaju oni.

Kao njene kolege traže odlučnu i efikasnu akciju policije u ovom slučaju.

“Onaj koji stoji iza prijetnji mora biti pronađen jer je namjera jasna – u naše živote koji su povećeni životima drugih treba unijeti strah i nemir. Ubijeđeni smo da ministarku Jelenu Borovinić Bojović prijetnja bilo koje sadržine neće promijeniti i uplašiti. Javnost je svjedok da u vremenu smrtonosne pandemije njena uloga u Vladi nije dominantno politička nego profesionalna. Svjedoči o tome i posvećenost borbi protiv epidemije Covida-19 i mukotrpan rad na sanaciji razorenog zdravstvenog sistema. Prijetnje su, dakle, najbolji dokaz da svi zajedno radimo dobar posao i da već uspješno kontrolišemo namjerno ostavljeni haos u zdravstvenoj politici”, ističu iz Doma zdravlja.

Kako ističu, neko je očigledno želio da preko neobuzdane epidemije sruši ne samo zdravstvo nego i svaku mogućnost da cijela Crna Gora ozdravi.

“Koji god pojedinac ili grupa stoji iza tog monstruoznog plana ubijeđeni smo da će biti razotkriveni. Nikada do sada jedna žena, zdravstveni radnik, nije bila meta jedne nemoćne, jadne i bolesne rušilačke želje. U Crnoj Gori čojstva i junaštva “junaci” su kroz primjer ministarke postali najobičnije kukavice. Prisjetimo se da je koliko juče država morala obezbijediti cjelodnevnu zaštitu i ministarki prosvjete profesorici Bratić. To znači da je već vrijeme za uzbunu i reagovanje cijele Crne Gore, one na koju smo navikli, one iz naljepših priča na koje smo zaboravili zbog pojedinaca i grupa koje su odavno izgubili svaki ljudski osjećaj i pretpostavili mu vlastiti krvavi interes”, navode oni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.