Doktor Jevto uplovio i u svijet matematike: Ako ordinira kao što sabira i analizira, neka je pacijentima Bog u pomoć

0

Doktor Jevto Eraković, nekadašnji direktor Kliničkog centra Crne Gore, na sve moguće načine pokušava da se istakne kao „mlada nada“ nove plejade političara Demokratske partije socijalista.

Iz doktorskog mantila uskočio je u DPS odjelo i zasjeo u skupštinsku fotelju, pa sada koristi svaku moguću priliku da se ispraksa u politici. Jučerašnji budvanski lokalni izbori su mu bili odlična prilika da iskaže svoj potencijal i opravda očekivanja svoje partije, ali ipak je pokazao da mora još mnogo da uči.

Jevto, vjerovatno pod utiscima sinoćnjeg rezultata DPS-a u Budvi, ušao je na svoj „X“ nalog i počeo sa iznošenjem „stručnih“ mišljenja i analiza budvanskih izbora.

Međutim, prije sabiranja i pisanja svojih analiza na mreži „X“ (nekadašnji „Tviter“), zaboravio je da uključi digitron i „progugla“ rezultate prethodnih lokalnih izbora.

DPS je prije dvije godine u koaliciji za SDP, SD i Crnogorskom partijom osvojila 3.073 glasova, odnosno devet mandata.

Juče je Demokratska partija socijalista sama osvojila 2.228 glasova (sedam mandata), dok su njihovi nekadašnji koalicioni partneri – SDP, SD, LP sa listom  “Čist izbor – Petar Odžić“ osvojili 514 glasova (jedan mandat).

Ne zna se ko je Jevta učio osnovnim računskim operacijama, ali jedno je jasno, DPS je ostvario lošiji rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima nego na onim održanim prije dvije godine.

Iako Jevto tvrdi da je DPS ostvario bolji rezultat i da je „povećao broj odbornika za skoro 50%“, stvarnost je ipak drugačija i tmurnija za njegovu partiju.

I dok iščekujemo da nam Jevto otkrije svoju novu matematičku formulu, kao i konačan rasplet postizbornih pregovora u Budvi, pitamo se da li je neko iz građanskih partija pročitao Erakovićevu objavu i počeo da razmatra DPS-ov poziv da zajedno vrše vlast u crnogorskoj metropoli turizma.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.