Dodik: Srbija i Republika Srpska biće jedna država!

1

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jedinstveno s težnjom da Republika Srpska i Srbija budu jedna država, gradeći sigurnost i budućnost celog regiona, prenose Novosti.

On je rekao u obraćanju ispred Palate Republike u Banjaluci da je srpska vojska u Prvom svjtskom ratu, probijajući Solunski front, našla snagu i motiv da oslobodi srpske prostore, pa i Banjaluku.

-Na Aranđelovdan 1918. godine, nedaleko odavde, postrojena je srpska jedinica koja je oslobodila Banjaluku i taj ćemo prostor urediti da bude mesto sećanja, poručio je Dodik.

On je rekao da su ovi prostori u to vreme želeli da se prisjedine Srbiji, u čemu se nije uspelo, ali da postoji istorijska težnja ovdašnjeg srpskog naroda u tom smeru, što je prirodno u političkom smislu.

Danas imamo dve države – Srbiju i Srpsku, a težnja je da budemo jedna država gradeći sigurnost i budućnost čitavog regiona, što nam niko ne može oduzeti. Želimo to na jedan miran i civilizovan način“, istakao je Dodik.

On je naglasio da je nedopustivo da se Srbi u BiH nazivaju agresorima, u zemlji u kojoj su rođeni.

„Pokušavaju da ukinu naša prava, Srpsku i to je njihova zvanična politika, ali naša politika je politika mira, čuvanja naših vrijednosti. Ovaj dan je dan srpskog jedinstva i pripadanja srpskom narodu. Nismo bosanski Srbi, već želimo da budemo poštovani kao jedan narod i da ne budemo u tom smislu ponižavani. Mi smo Srbi i samo tako možemo učestvovati u dijalogu, rekao je Dodik i dodao da je prirodno da Srbi žive u jednoj državi.

On smatra da, ako dijalog Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH ne bude uspješan, treba jačati težnju da Srbi odavde žive u miru u svojoj državi.

– Mislimo da je to rešenje, rekao je Dodik i naglasio, u kontekstu položaja Srba na samoproglašenom Kosovu, da su narodi u BiH u tamnici bez slobode i prava da na pravi način upražnjavaju svoje slobode.

– Pod srpskom zastavom se radujemo i to je naše obeležje. Ona će se vijoriti dok ovde duva vetar i nikada neće stati jer je zastava mira i čestitog i slobodnog naroda. Čestitam svim Srbima ovaj praznik gđe god se nalazili, kao i vlastima Srbije na podršci koju nam pružaju. Živjeli Srpska i Srbija!“ poručio je Dodik, pišu Novosti.

1 Comment
 1. Kontra revolucija komentariše

  Znaci zamena, Kosovo* za Republiku Srpsku !!!.
  Moze , ako uz to dobijemo jos i severne opstine Kosova* !!!
  A Srbo/Crnogorci nek onda odluce dal su za mocnu drzavu ili dalje predmet za svadju okolnih drzava !.
  Da budemo konacno drzava koja se za nesto pita u Evropi !!!.

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.