Dodik: Sjutra ćemo sa sjednice Vlade predložiti Federaciji mirni razlaz

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a potpisan kraj BiH i najavio da će sjutra sa sjednice Vlade Srpske u Srebrenici federalnoj strani biti predložen mirni razlaz.

„Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vrijeme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sjutra sa sjednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani“, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska i FBiH su sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

Naveo je da je u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice, međunarodnog faktora.

„Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su opet oni svojim sponzorstvom itekako rušili inkognito radi na tome da predlože i obezbjede podršku Njemačkoj. U tom pogledu ne obavještavaju organe BiH. Organe BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu nisu donijeli nikakvu odluku“, navodi Dodik.

Predsjednik Srpske navodi da je očigledan primjer gdje je, kako kaže, jedan ambasador Ujedinjenih nacija podržan od strane bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

„Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Njemci i svi ostali koji se ovde miješaju, vjerovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati“, zaključio je Dodik.

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.