Dodik poručio američkom ambasadoru: Izopšteni ste iz Republike Srpske, ko ste Vi da govorite o tome šta će ovaj narod proslavljati

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je Ambasadi SAD u Sarajevu i ambasadoru Majklu Marfiju da su oni izopšteni iz Republike Srpske, da Republika Srpska sa njima ne sarađuje i da nisu dobrodošli u Republiku Srpsku.

Dodik je komentarisao današnje saopštenje Ambasade SAD o proslavi 9. januara – Dana Republike Srpske i poručio da „oni nemaju nikakav kvalitet i da je sramota što predstavljaju jednu takvu zemlju kao što je Amerika“.

„Takav ambasador neće ničemu doprinijeti“, rekao je Dodik i ambasadoru Marfiju poručio da nije dobrodošao u Republiku Srpsku.

Iz Ambasade SAD u BiH ponovo su se danas oglasili na društvenim mrežama, tvrdeći da je proslava 9. januara neustavna, te istakli da su Sjedinjene Države djelovale „kako bi se pozabavile ovakvim antidejtonskim akcijama u prošlosti i neće oklijevati da to učine ponovo u budućnosti“.

Dodik je upitao šta ambasador Marfi ima sa obeležavanjem 9. januara – Dana Republike.

„To je tipično miješanje američkog ambasadora. Šta on ima s tim? Ko je on da govori o tome šta će ovaj narod proslavljati, zar je to uloga jednog ambasadora? On je umislio da može da drži pridike o istoriji, o svemu“, naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.