Dodik: Milanović je u pravu kada osporava legitimitet Šmita, koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik!

0

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kazao je da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović apsolutno u pravu kada osporava legitimitet Šmita,koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik.

„Hrvatska je garant Dejtonskog sporazuma, samim tim i Aneksa 10, kojim je predviđeno imenovanje visokog predstavnika. Zato je hrvatski predsjednik Zoran Milanović apsolutno u pravu kada osporava legitimitet Šmita,koji je nelegalno došao u BiH i predstavlja se kao visoki predstavnik“, naveo je Dodik na svom Tviter nalogu.

On dalje navodi da je drskost da neimenovano lice, bez legitimiteta, na odgovornost poziva šefa države garanta sporazuma kojim je institucija visokog predstavnika uvedena u BiH.

„Zoran Milanović je legalno izabran predsjednik Hrvatske i nije valjda da Šmit misli da će ga ućutkati pismima?!“, upitao je Dodik i dodao da je“ previše  svjedoka njegovog nelegalnog dolaska da bi on toliko pisama uspio poslati“.

„Ono što je ipak vrijedno u ovom slučaju jeste da je Kristijan Šmit čuo za Aneks 10 Dejtonskog sporazuma“, zaključio je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.