Dodik: Među Bošnjacima ne postoji ozbiljan lider koji je spreman da se riješi podaništva i šurovanja sa strancima, jer tako misle da će napraviti štetu Srbima

0

Među Bošnjacima ne postoji nijedan ozbiljan lider koji je spreman da se riješi podaništva i šurovanja sa strancima jer tako misle da će napraviti štetu Srbima, poručio je na Iksu predsjednik Milorad Dodik.

Istakao je da je to srž svih problema u funkcionisanju BiH.

– Bošnjaci moraju da shvate da je jedini način napretka BiH moguć dijalogom sa Srbima i Hrvatima. Sve ostalo je permanentna kriza za BiH, iz koje nema izlaza. Srpska zna svoj put. Spremni smo da sačuvamo dejtonsku, ustavnu, samostalnu BiH, ali ne moramo – naveo je Dodik.

Prema njegovom mišljenju, samostalnost Srpske postaje sve izglednija jer su Muslimani srušili dejtonsku BiH i izašli iz ustavnog okvira.

– Naredni mjeseci biće ključni. Srpska će sačuvati svoju samostalnost i jačati. Oni koji se raduju i likuju nad pritiscima i ucjenama na kraju će sami trpjeti posljedice toga što su pristali da budu podanici i poslušnici, a ne ravnopravni predstavnici naroda – poručio je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.