Dodik: Lagumdžija se ponaša kao privatni ambasador, a Konaković kao privatni ministar

0

Zlatku Lagumdžiji se osladilo da krši Ustav, zakone, procedure, napisao je predsjendik Republike Srpske Milorad Dodik na svom X nalogu.

Dodik je ocijenio da se „Lagumdžija ponaša kao privatni ambasador, a Elmedin Konaković kao privatni ministar“.

– Danas svjedočimo sukobu dva „privatnika“ isključivo zbog privatnih interesa. Dok čitamo kako Dino i Zlatko „planiraju“ komemoraciju u Njujorku, Dejtonski sporazum tiho plače u ćošku: „A ja sam mislio da sam ja bio komplikovan!“ – naveo je Dodik.

Dodik je poručio da se „sav besmisao bošnjačke političke elite i slabost BiH može vidjeti u prepiskama MIP i „misije“ BiH u UN“.

– Nije problem ministru inostranih poslova kada Zlatko Lagumdžija na svoju ruku čitavu državu okrene naopačke, gazeći svako slovo Ustava i zakona, da bi se na kraju obrukao u GS UN, ali je zato veliki problem kada ministar ne zna koja je sala rezervisana, koja voda je kupljena, koji je dres kod i zašto on nije glavni govornik – istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je napomenuo da „baš zato što su poslušnici kojekakvih geopolitičkih interesa, zagledaniji su u čizme Majkla Marfija, nego u Ustav i Dejtonski sporazum“.

– Tim čizmama u koje su zaljubljeni brutalno je pogažena svaka procedura, a bez procedura ne znam kako da riješe tu zavrzlamu u vezi s komemoracijom – zaključio je Dodik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.