Dodik kritikuje stanje u BiH: Potpuno odsustvo pijeteta i saosjećanja prema srpskim žrtvama (FOTO)

0

Hoćete li graditi BiH na mržnji i konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji, upitao je Bošnjake predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Posle 30 godina mislio sam da nema izjave, stava, ponašanja koji me mogu iznova iznenaditi. I prevario sam se. Mržnja, zloba i histerija, koje su poslednja dva dana dolazile iz Sarajeva, prevazišle su sve do sada viđeno“, poručio je Dodik u objavi na Iksu.

Njega je, kaže, porazilo potpuno odsustvo pijeteta i saosjećanja prema srpskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i građanskog rata u BiH.

„Iskoristiću priliku da pitam sve strane diplomate u Sarajevu: Kako ste se osjećali kao ljudi pred tolikim izlivima mržnje? Iskoristiću priliku da pitam bošnjački narod: Na čemu mislite da gradite BiH? Na mržnji političara koje ste izabrali? Na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji“, upitao je Dodik.

On je istakao da nikada nikog nije mrzio i da žali za svakom žrtvom i saosjeća sa svačijim bolom.

„Rane mog naroda me najviše bole i razumijem da i vas najviše bole rane vašeg naroda. Zato se pitam, zar je moguće da, posle svega, ne možemo pronaći ni trunku saosećanja i razumevanja jedni za druge“, naveo je Dodik.

On je naglasio da učestvovanje kadeta Vojske Srbije u komemoraciji žrtvama Kozare nije bilo ništa drugo nego čin pijeteta prema svim nevino stradalima.

„Sramotno je da se na to odgovara mržnjom i klevetama, umjesto saosećanjem i poštovanjem prema žrtvama koje su nastradale zbog fašističkog terora. Razmislite o tome, ako želite istinski mir i zajednički život u Bosni i Hercegovini“, poručio je predsjednik Srpske.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.