Dodik: Konja možeš dovesti pred rijeku da se napije vode, ali ako neće da pije, džaba si ga dovodio

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja Deklaracije sa Svesrpskog sabora u Beogradu u Narodnoj skupštini Srpske.

Dodik je dodao da bi nakon toga Vlada Srpske trebalo da napravi operativni plan za realizaciju svih tačaka.

On je rekao da su pojedini predstavnici opozicije u Srpskoj zlonamerno tumačili pojedine odredbe Deklaracije.

„Da li će neko biti za ili protiv to nije važno. Pojedini su slagali brojne materijalne činjenice. Republika Srpska je samo pridodala svojim svetkovinama i Dan državnosti, 15. februara, a 9. januar ostaje kao Dan Republike Srpske. On se i do sada tako proslavljao, što piše i u zakonu“, naveo je Dodik.

On je pojasnio da Republika Srpska nije imala Dan državnosti i da to nije nikakva zamjena, već da je riječ samo o dodatnom prazniku sa suštinskim određenjem za Srpsku.

„Ponosan sam na to što sam imao priliku da kao predsjednik Republike Srpske budem dio tima koji je napravio ovu deklaraciju i napisao zaključke“, istakao je Dodik.

Komentarišući navode pojedinih predstavnika opozicije da se ukida 9. januar, Dodik je rekao da je svaka priča o tome suvišna.

„Konja možeš dovesti pred rijeku da se napije vode, ali ako neće da pije, džaba si ga dovodio. Tako i za ovo. Uzmite i pročitajte Deklaraciju. Ko je ukinuo nešto? Da bi se nešto ukinulo, mora da se ide pred parlament i da se ukine Zakon o Danu Republike, a to se neće desiti“, poručio je Dodik.

On je rekao da laž ne može da bude politika i da će propasti takvi pokušaji, jer takvo djelovanje nije održivo.

„Više sam razočaran zbog onih koji na takav način posmatraju i žele da naprave neku platformu i da već ubeđene protivnike Srpske i vlasti ubijede dodatno da je još nešto crno“, istakao je Dodik.

On je ukazao da se o nastavku proslave 9. januara govori i u tački 29 Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru.

„Veoma je teško komentarisati laž. Jasno piše da se 9. januar obilježava i niko ga nije ukinuo“, naglasio je Dodik.

On je istakao da opozicioni predstavnici u Srpskoj ne razumiju procese i da saopštenja političkim strankama, SDS-u i PDP-u, pišu vlasnici pojedinih medija.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.