Mladen Mikijelj

Dobitnica Gonkurove nagrade gost Sajma knjiga u Podgorici

0

Dobitnica Gonkurove nagrade i jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske Majlis Besri (Maylis Besserie) biće specijalni gost Sajma knjiga u Podgorici.

Program pod nazivom UVOD U SAJAM KNJIGA će se održati u srijedu, 8.5.2024. godine u 18 časova u Biblioteci gimnazije “Slobodan Škerović”.

Tom prilikom Majlis Besri (Maylis Besserie) promovisaće i knjigu Treće doba za koju je dobila Gonkurovu nagradu.

U programu Uvod u Sajam knjiga učestvuju: Tamara Vujović, ministarka kulture i medija; Anđela Jakšić – Stojanović ministarska Prosvjete, nauke i inovacija; An-Mari Maske (Anne-Marie Maskay), ambasadorka Francuske; Predrag Uljarević, direktor izdavačke kuće Nova knjiga; Biljana Vučurović, direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Majlis Besri (Maylis Besserie).

Ovo je ujedno i prvi umjetnički program ovogodišnjeg Sajma knjiga. Na Sajmu će biti priređeno više od 80 promocija u kojima učestvuje više od 200 autora, književnih kritičara, promotera… iz Crne Gore, regiona i Evrope.

Zemlja Počasni gost na Sajmu knjiga u Podgorici 2024. godine je Francuska a u okviru programa biće promovisano više poznatih francuskih autora. Svečano otvaranje Sajma je predviđeno za 10. maj u 13 i u 14 časova u Muzičkom centru Crne Gore i Sajmskom prostoru – Big fashion.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.